Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Bencsik András volt az Új Társadalom Szalon vendége

Share Button

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség és az Új Társadalom Szalon, mint alapító szervezetek, egy új, határokon átívelõ közösség létrehozására törekedtek, amely felvállalja a nemzeti és európai identitást. A szalon vendégei, köztük az európai országok nagykövetségeinek képviselõi, az alapítók szellemiségét ismerhetik meg az estek meghívott elõadói, és mûvészei által.

Bencsik András volt az Új Társadalom Szalon vendége


<--more-->
Harrach Péter az MKDSZ elnöke nyitotta meg a szalon november 8.-i rendezvényét, amelynek meghívott elõadója Bencsik András a Magyar Demokrata újság fõszerkesztõje, a Békemenetek egyik fõszervezõje volt.

Bencsik András elõadásában kiemelte, a Békement többrõl szól, mint a kormány politikája melletti kiállásról, a szabadságunkról, az önrendelkezésünkrõl, arról, hogy a magunk által kijelölt úton haladhassunk. Válasz a politikai, gazdasági, és a médiából érkezõ hazug támadásokra. Békés, de tevõleges tiltakozás. Hozzátette, ilyen hatalmas tömeg megszervezésére nem lett volna képes néhány újságíró. Az emberek egymást szervezték meg.

-Erõsek, homogének, egységesek vagyunk! – üzente az elõadó.

Az esten az egri Ostoros Pincészet boraival ismerkedhettek meg a vendégek.

Brockhauser Edit