Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Visegrádi Négyek Fesztivál Vácon

Share Button

A Váci Dunakanyar Színház ad otthont július 3-7 között a Visegrádi Négyek Fesztivál Színházi találkozójának. A rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón részt vett Harrach Péter parlamenti képviselõ, aki köszöntõjében elmondta, Vác az oktatás és a kultúra városa. -A V4-ek színházi találkozójával egyedülálló kezdeményezésre kerül sor, amely nem csak kulturális, hanem nemzetközi politikai szempontból is fontos. A mûfaj lehetõséget ad arra, hogy minden résztvevõ betekintést adjon a saját kultúrájába, ugyanakkor felidézze a közös történelmi múltat. – fogalmazott a politikus.

Visegrádi Négyek Fesztivál Vácon


<--more-->
A színházi fesztivál egyúttal a V4 magyar elnöklés nyitóünnepi rendezvényeinek a része. A színházi találkozó résztvevõi a Debreceni Csokonai Színház, a legyel Jan Kochanowski Popular Színház, a cseh Tesin Színház, és a szlovák zsolnai Városi Színház. A Váci Dunakanyar Színház ügyvezetõ igazgatója Kis Domonkos Márk a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hosszútávon gondolkodnak a Közép-európai színházak találkozójának elindításával. A fesztivál programjának részeként több hazai zenekar és énekes koncertjére is sor kerül.

Fördõs Attila Vác város polgármestere hozzátette, sok társadalmi munkával, és az önkormányzat közremûködésével tették alkalmassá a Csányi kõrúti, volt mozi épületet a Váci Dunakanyar Színház számára.

Brockhauser Edit