Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Fórum Vácon és Mosonmagyaróváron a rezsicsökkentésrõl

Share Button

Harrach Péter a rezsicsökkentés kapcsán tartott lakossági fórumon többek között kijelentette, a szocialista kormányok és a közmûszolgáltatók által kötött szerzõdésekbe foglalt garantált profit, a nemzeti érdek elárulása volt.

Fórum Mosonmagyaróváron a rezsicsökkentésrõl Fórum Mosonmagyaróváron a rezsicsökkentésrõl
Fórum Mosonmagyaróváron a rezsicsökkentésrõl Fórum Mosonmagyaróváron a rezsicsökkentésrõl
Fórum Mosonmagyaróváron a rezsicsökkentésrõl Fórum Mosonmagyaróváron a rezsicsökkentésrõl


<--more-->
Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje volt a meghívott elõadója a rezsicsökkentésrõl tartott lakossági fórumnak Vácott és Mosonmagyaróváron. A nagy érdeklõdés mellett megtartott rendezvényeken, Vácott Fördõs Attila, míg Mosonmagyaróváron dr. Nagy István polgármester köszöntötte az vendégeket.

Harrach Péter elmondta, 2010-ben súlyosan eladósodott országot vett át a Fidesz-KDNP, amely könnyen Görögország sorsára juthatott volna. Az új kormány megszilárdította a gazdaságot, fellépett a pénzvilág túlzó profitéhsége ellen, miközben igyekezett csökkenteni az emberek és a családok terheit. Ezek közé tartozik a rezsicsökkentés, amelynek megvalósítása ellenállást vált ki a szolgáltatókból, esetenként a mögöttük álló országokból.
-A kormány eltökélt a rezsicsökkentés mellett, és a több mint 2,2 millió aláírás azt jelzi, hogy a lakosság is. Az országjárást azért tartjuk, hogy személyesen is meghallgassuk az emberek tapasztalatát, esetleges problémáit. – fogalmazott a politikus.

Harrach Péter vetítéssel egybekötött prezentációban, néhány adattal érzékeltette a kormány munkájának eredményeit.

-A szocialista kormányok háromszorosára emelték a gáz, és kétszeresére a villamos energia árát, így Európában a vásárlóerejükhöz mérten, a magyarok fizették a legmagasabb rezsidíjakat. A rezsicsökkentés hatására 20 százalékkal csökken a gáz, a villamos energia, illetve a távfûtés ára, tíz százalékkal a víz és a csatornadíj, de csökken a kéményseprés, a hulladékszállítás és más szolgáltatások díja is. Ez átlagosan, évente, egy négytagú családnál, 80 ezer forint megtakarítást jelent. – tette hozzá Harrach Péter.

A képviselõ beszélt arról is, hogy a kormány igyekszik visszavásárolni a stratégiai közmûszolgáltatókat, az inflációt 2 % alá szorította, segélyezés helyett munkajövedelem alapú, adó- és családpolitikai kedvezményeket vezetett be, emelte a nyugdíjakat, a minimálbért, a pedagógusok bérét, miközben megerõsítette a gazdaságot, és visszafizette az IMF hitelt.

Végül Harrach Péter válaszolt a közönség soraiból érkezõ kérdésekre.

Brockhauser Edit