Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A választás megnyeréséhez nem elég a jó kormányzás

Share Button

Harrach Péter egy szekszárdi fórumon elmondta, a kampányban nem csak a hatékonyság, de a kontrollált cselekvés is fontos, vagyis a kampányeszközök használatába belépnek a morális gátak. A KDNP politikájának ez nélkülözhetetlen része, ezért a hazug vádaskodás helyett, a politikai tettekkel szembesítõ kampányt választják.  A baloldali kampánytanácsadók ezzel szemben a személyeskedés és lejáratás módszerét alkalmazzák.

A választás megnyeréséhez nem elég a jó kormányzás A választás megnyeréséhez nem elég a jó kormányzás


<--more-->
Szekszárdon Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje, és Rétvári Bence a KIM államtitkára részvételével „Keresztény értékek és keresztény politika” címmel fórumot tartottak a KÉSZ Tolna megyei szervezetének meghívására. Mint Pálos Miklós a KDNP megyei szervezetének vezetõje elmondta, a Barankovics Alapítvány támogatásával létrejött fórum témája a politika, a közhatalom, illetve a jog viszonya az erkölcshöz, aminek a kampányidõszak kezdete adja az aktualitását.

Harrach Péter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a politikában az egyéni ambíció nem nõhet a közjó fölé, így a kampányban nem csak a hatékonyság, de a kontrollált cselekvés is fontos, vagyis a kampányeszközök használatában belépnek a morális gátak. A KDNP politikájának ez nélkülözhetetlen része, ezért a hazug vádaskodás helyett, a politikai tettekkel szembesítõ kampányt választják.  A baloldali kampánytanácsadók ezzel szemben a személyeskedés és lejáratás módszerét alkalmazzák. Harrach Péter ezen túlmenõen elmondta, a választás megnyeréséhez, mint ezt 2002-ben is láthattuk, nem elég a jó kormányzás. A kampány kapcsán hangsúlyozta a személyes meggyõzés fontosságát.

Rétvári Bence többek között a devizahitelesek helyzetérõl beszélt elõadásában, annak tükrében, hogy az utóbbi hetekben több olyan bírósági döntés is született, amely a bankok egyoldalú szerzõdésmódosítását, tisztességtelen eljárásnak minõsítette.

Végül a politikusok válaszoltak a közönség soraiból érkezõ kérdésekre.

Brockhauser Edit