Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A Magyar Alkotmány példát mutat Európának

Share Button

Nemzetközi konferenciát és kerekasztal-beszélgetés rendeztek „Kereszténydemokrácia, közpolitika és közerkölcs a mai Európában” címmel a Barankovics István Alapítvány, a European Christian Political Foundation (ECPF) és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében, a Dunamelléki Református Egyházkerület Konferencia Központjában.

A Magyar Alkotmány példát mutat Európának


<--more-->
Harrach Péter a KDNP alelnöke zárszavában többek között elmondta, a közéletben naponta küzdeni kell a kereszténydemokrata értékekért, a kulcskérdés az, hogyan tudjuk ezt, mai nyelven a megcélzottakhoz eljuttatni? Gyakorlati emberként úgy értékeli, a képviselõi mandátum lehetõséget biztosít a társadalmi tudat formálására. Hozzátette, a kereszténydemokrata alapítványok, civilszervezetek, politikusok, olyan világot képviselnek, ahol a „dolgok” a helyükre kerülnek, mert a mai Európában kimozdultak onnan.  

Az ECPF (Európai Keresztény Politika Alapítvány) elõadói zárszavukban egybehangzóan állították, hogy a Magyar Alkotmány csodálatos példát mutat a liberális Európának, ezért is támadják annyian, egyúttal megköszönték hazánknak, hogy a kereszténység témakörét behozta a nemzetközi vitákba. Meglátásuk szerint az egyik legfontosabb cél, hogy a digitalizált, fiatal generációhoz is eljussanak ezek az információk. Úgy vélik, Európában misszionáriusokra van szükség, hogy a Magyarországról elindult keresztény üzeneteket, a megfelelõ fórumokon képviseljék. Kiemelték, vannak még támogatóink, emlékezzünk a franciaországi, és spanyolországi milliós tömegmegmozdulásokra, ahol a házasság, és a gyermekek védelme érdekében tüntettek. „Fontos, hogy ne hallgassunk, és ne húzódjunk félre, például attól tartva, hogy homofóbnak bélyegeznek minket, mert a liberálisok jelentõs anyagi támogatásokat kapnak az unióban, és lobbistáik ott ülnek a tanácsadó testületekben, és döntéshozói körökben.”

Brockhauser Edit