Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A dolgozni és gyermeket nevelni kívánókat erõsíti a családi adókedvezmény kiszélesítése

Share Button

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a családi adókedvezmény kiszélesítése erõsíti azt a társadalmi réteget, amely dolgozni és gyermeket nevelni is szeretne –párt frakcióvezetõje így értékelte a kabinet vonatkozó döntését sajtótájékoztatóján. Harrach Péter megerõsítette: a döntés mintegy 260 ezer családot érint, és a korábbi intézkedésekkel – mint például a személyijövedelemadó-kedvezmény – már mintegy egymillió családnak teremtenek kedvezõbb helyzetet.
<--more-->
Szavai szerint egy kétkeresõs, átlagjövedelmû, három gyermeket nevelõ családnál 35 ezer forinttal marad több havonta.

Harrach Péter a sajtótájékoztatón felmutatta a KDNP 2007-es kiadványát, amelyben szerepel a családi adózás, és a családi adókedvezmény intézménye. A frakcióvezetõ hangsúlyozta: ha erõsödik az a réteg, amely dolgozni és gyermeket nevelni is szeretne, a társadalom is erõsödik és egészségesebbé válik.

Jövõre már az egyéni járulékok, vagyis a 7 százalékos egészségbiztosítási és a 10 százalékos nyugdíjjárulék terhére is igénybe vehetõ az eddigi családi adókedvezmény a kormány közelmúltbeli döntése alapján. Ezzel az adó-, illetve járulékmegtakarítás a kiskeresetûek esetében a bruttó bér 16 százalékáról annak 33 százalékára emelkedik.

kdnp.hu
Forrás: MTI