Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

1956-os megemlékezések Kecskemét, Nagymaros és Kisnémedi

Share Button

Harrach Péter Kecskeméten, Nagymaroson, és Kisnémediben emlékezett meg az 1956-os forradalomról.

1956-os megemlékezések Kecskemét, Nagymaros és Kisnémedi 1956-os megemlékezések Kecskemét, Nagymaros és Kisnémedi
1956-os megemlékezések Kecskemét, Nagymaros és Kisnémedi 1956-os megemlékezések Kecskemét, Nagymaros és Kisnémedi


<--more-->
„Vannak közöttünk olyanok, akik részesei voltak az 1956-os eseményeknek, és személyesen is megélték azt a fellélegzést, amit Rákosi nyomasztó, és félelemmel teli világa után, ha rövid idõre is, a szabadság jelentett.  

1956 hõseit a szabadságvágy, az igazságszeretet, és a bátorság jellemezte. A ma emberének is fontos az egyén belsõ szabadsága, amely megteremti a szabad döntéshozatal lehetõségét. Ugyanolyan fontos a külsõ szabadság is, amelyet azonban korlátozni tudnak. Mindkettõre szükségünk van, de nélkülözhetetlen a közösségek, például az ország szabadsága is.

57 évvel ezelõtt Európa magára hagyta Magyarországot. Ma hasonló jelenséggel találkozunk. Az egységes Európa érdekében hazánk feláldozta szuverenitása egy részét, de ami megmaradt, azt megvédi, cél a nemzeti vagyon visszaszerzése és önállóságunk megõrzése. A hagyományos értékrend egyik letéteményesei vagyunk, mert a dekadencia megfertõzte Európát. Elõdeink erényeire van szükségünk, amikor kiállunk döntéseink mellett.

Amikor a tiszta forradalomra emlékezünk, látnunk kell, hogy napjainkban vannak „piszkos dolgok” Magyarországon. Ellenfeleink minden eszközt bevetve rágalmaznak, hazudnak és „videókat készítenek”. 1956 forradalmának szellemiségéhez méltón szállhatunk szembe velük annak érdekében, hogy tisztességes, élhetõ világot teremtsünk, amely megfelel 1956 hõsei emlékének.

Tisztelettel hajtunk fejet 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai elõtt.”