Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Szentimrevárosi esték

Share Button

A választási gyõzelemhez mindenkinek fel kell venni a harcot, nem csak a politikusoknak, nehogy úgy járjunk, mint 2002-ben.

Szentimrevárosi esték Szentimrevárosi esték


<--more-->
A Szentimrevárosi esték legutóbbi rendezvényének vendége Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje volt. A politikus elõadásában szót ejtett az 1956-os eseményekhez kapcsolódó politikai rendezvényekrõl, illetve a választási kampányról. Mint elmondta az október 23.-i megemlékezéseken kitûnt, hogy a baloldali politikusok társadalompolitikai jövõkép helyett, kizárólag a miniszterelnök megbuktatásáról szónokoltak. Hozzátette, a választás megnyeréséhez nem elég a jó kormányzás, a mocskos és lejárató kampányt folytató ellenzéket szembesíteni kell a saját eszközeivel, ilyen például a videó hamísítás, illetve azokkal a törvényekkel, amelyeket õk alkottak. A választási gyõzelemhez mindenkinek fel kell venni a harcot, nem csak a politikusoknak, nehogy úgy járjunk, mint 2002-ben. Egyes felmérések szerint a bizonytalan szavazók többsége, a bal-liberális oldal felé orientálódik.
Harrach Péter a családok megerõsítésérõl szólva hangsúlyozta, Európában eluralkodott a dekadencia. Az ultraliberális eszmék képviselõi a normális közösségek és hagyományos értékek ellen lépnek fel.

A Magyar Alkotmányban a keresztény értékek mentén fogalmazták meg a család és házasság fogalmát. Fontos tudni, hogy a kereszténység befogadó, és nem leszûkítõ vagy kizáró. A frakcióvezetõ többek között beszélt a családok védelmérõl szóló törvényrõl, kiemelve a családi adókedvezmény kiterjesztését.
A demográfiai helyzetet elemezve kijelentette, ha így folytatódik a század végére 5,2 millióra csökken a magyar lakosság a bevándorlókkal együtt, és a népesség kétharmada 65 év feletti lesz. A kormány csak indirekt módon tud tenni ez ellen, kiszámítható társadalompolitikai háttérrel, és anyagi biztonsággal. Meg kell erõsíteni a családokat, és a házasság intézményét, mert ebben a kapcsolati formában születik a legtöbb gyermek.
A rendezvény második felében Harrach Péter, Rétvári Bencével a KIM államtitkárával, és Csizmadia Lászlóval a CÖF elnökével folytatott kerekasztal beszélgetést.

Brockhauser Edit