Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Segíti a következõ gyermek vállalását a GYED extra

Share Button

Harrach Péter az MTI-nek adott nyilatkozatásban elmondta: könnyebben vállalhatók lesznek a gyermeknevelés költségei. ha az édesanya a gyermek egyéves kora után, a GYES, vagy GYED mellett munkát vállal, és jövedelme mellé megkapja ezt a juttatást is. Kitért arra, hogyha valaki következõ gyermeket vállal a GYES és GYED folyósítása alatt, akkor mind a két gyermek után meg fogja kapni ezeket a juttatásokat. Ez segíteni fogja, hogy a szülõk bátran vállalják a következõ gyermeket is. – mutatott rá a kereszténydemokrata politikus. Kiemelte, hogy a diplomás GYED a felsõfokú képzésben részt vevõ fiatalok számára is lehetõséget teremt a gyermekvállalásra.
<--more-->
A család és a munka összeegyeztethetõségét több intézkedéssel is igyekezett a kormány segíteni: a munka törvénykönyvének módosításával lehetõvé vált a három év alatti gyermeket nevelõknél a részmunkaidõs foglalkoztatása – jelezte Harrach Péter.

A KDNP frakcióvezetõje kiemelte, hogy a kisebbik kormánypárt régi programpontja volt a családi adózás bevezetése. Ennek részeként a három vagy több gyermeket nevelõ családok 99 ezer forintos adókedvezményt kapnak havonta. Három év alatt 550 milliárd forint maradt a családoknál – mondta.

Felidézte a családi adókedvezmény járulékokra való kiterjesztését, a devizahiteles családok megsegítését szolgáló intézkedéseket, a GYES hároméves idõtartamának visszaállítását – amely 168 ezer szülõt érintett -, a GYED összegének megemelését, a bölcsõdei férõhelyek számának emelését, a családi napközik számának növelését.

A KDNP a családok pártja, és a családot, mint a társadalom legkisebb közösségét meghatározónak tartja – összegzett.

Forrás: informed.hu/MTI