Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Magyarországi Szent Erzsébetre emlékeztek

Share Button

Vácon, a Duna-parton álló Szent Erzsébet szobornál emlékezett a KDNP Pest megyei szervezete, Szent Erzsébet napjára. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje, a Pest megyei szervezet elnöke.

Magyarországi Szent Erzsébetre emlékeztek Magyarországi Szent Erzsébetre emlékeztek


<--more-->
-Szent Erzsébet a jótékonyságairól, a szegények megsegítésérõl ismert, de rövid élete során szeretõ feleség és édesanya is volt, aki mindenben támogatta a férjét. Özveggyé válása után maga is nehéz helyzetbe került. Ma is sokan szorulnak segítségre, együttérzésre, hiszen az ország épp, hogy kezd kilábalni a hat éves válságból. Mindenkinek a maga helyén kell szolidaritásból megtennie, amit lehet, a kormány a hátrányos társadalmi rétegeket, az önkormányzat a helyi rászoruló embereket, a polgárok a közvetlen környezetükben élõ nehéz helyzetben lévõket segítheti. – mondta el a politikus.

Szent Erzsébet életútjáról Futó Béla a Piarista Gimnázium igazgatója beszélt. A mûsorban közremûködött a Váci Székesegyház Ifjúsági Zenekara.

Dr. Áfra Tamás a KDNP váci szervezetének elnöke bejelentette, hogy a helyi szervezeten belül megalakul a Szent Erzsébet csoport, amely évrõl-évre adományokat gyûjt és támogatja a csángó gyermekek karácsonyát.

Brockhauser Edit