Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Vácon átadták a fedett uszodát

Share Button

A váci strandfürdõ és uszoda 33 méteres nagymedencéje új fedést kapott. A merevfalú sátorborítás 67 millió forintos beruházás keretében valósult meg. A létesítményt Simicskó István sportért felelõs államtitkár, és Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje adta át.

Vácon átadták a fedett uszodát Vácon átadták a fedett uszodát


<--more-->
Simicskó István avatóbeszédében hangsúlyozta: sportbarát kormányunk van.

-Aki a sportba fektet, a jövõbe fektet. A TAO jó lehetõség arra, hogy a nagyvállalatok támogassák a sportot. A sport stratégiai ágazat, formálja az egyént és gyarapítja a közösségeket.

Harrach Péter ünnepi köszöntõjében elmondta, a felhangzó himnusz alatt azokra a világklasszis sportolókra gondolt, akik dicsõséget szereznek Magyarországnak.

-Teljesítményüket ünnepeljük, ahogy most az uszoda átadását. Az országban sokfelé avatnak helyi sportlétesítményeket, amelyek együttesen a nemzet egészét szolgálják. A sportoló gyerekek nem csak testileg erõsebbek, egészségesebbek, hanem lelkileg is. A sport, legyen az tömegsport, vagy élsport értékhordozó közösségeket hoz létre.  

Fördõs Attila polgármester és Petõ Tibor alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a korábbi „légbuborékos” fedés lízingrendszerben került kiépítésre, ami gazdaságtalannak bizonyult.

A város igyekszik az erõforrásait minél hatékonyabban mûködtetni, ennek köszönhetõ, hogy tudnak fejleszteni és hosszú távú támogatást nyújtani, például a váci vízilabda egyesületnek.

Az avatáson Simicskó István és Harrach Péter mellett részt vettek: a támogató Zollner cég ügyvezetõ igazgatója Ógl József, a Magyar Vízilabda Szövetség fõtitkára Nemcsik Zsolt, valamint olimpiai bajnok vízilabdázók Kiss Gergely és Kósz Zoltán, illetve a kenus legenda Wichmann Tamás.

Brockhauser Edit