Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Bemutatkoztak a kereszténydemokrata jelöltek

Share Button

Bemutatkoztak a jövõ évi parlamenti választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló kereszténydemokrata képviselõjelöltek a Parlamentben. A kisebbik kormánypárt kilenc, jelenleg is országgyûlési képviselõje méreti meg magát a frakciószövetség jelöltjeként tavasszal. Harrach Péter a Magyar Távirati Iroda kérdésére elmondta: a listáról még nem született döntés, de arra kaptak ígéretet, hogy a jelenlegi arányokat tartani tudják.

Bemutatkoztak a kereszténydemokrata jelöltek


<--more-->
A mostani 37 KDNP-s képviselõ a 386 tagú parlamentben 10 százalékos arányt képvisel. Reményeik szerint a 199-re csökkentett létszámú parlamentben húszfõs frakció alakulhat. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a mostanihoz hasonló összetételû legyen az Országgyûlés – jelezte Harrach Péter. Hozzátette: ha ennél gyengébb eredmény születik, akkor a KDNP-frakció is kisebb lehet.

A sajtótájékoztatón a képviselõjelöltek egyenként is bemutatkoztak. Harrach Péter azt mondta, szeretnék, ha a nyilvánosság is megismerné a következõ ciklus, „biztosan bejutó kereszténydemokrata képviselõit”.

Aradszki András – aki Pest megye 1. számú választókerületének egyéni jelöltje lesz – kiemelte: a 2010-ben célul kitûzött munkát elvégezték, és ezt reményei szerint ebben a dinamikusan fejlõdõ választókerületben értékelni fogják az emberek. Példaként említette Érdet és Tárnokot, ahol fokozottan figyelni kell, hogy körzetben lakók életkörülményei javuljanak, és érezzék a megkezdett gazdasági fejlesztések eredményeit.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/aradszki-andras

Firtl Mátyás, aki Gyõr-Moson-Sopron megye 4.számú választókerületében indul, megköszönte, hogy a választópolgárok eddig háromszor juttatták a parlamentbe. Azt kérte, hogy a tavaszi választáson is adjanak neki bizalmat, s azt ígérte, hogy „Orbán Viktor kormányfõ értékmegõrzõ politikáját folytatják majd Magyarország újjáépítése érdekében”.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/firtl-matyas

Földi László Pest megye 12. számú választókerületében, Cegléden méreti meg magát. A kereszténydemokrata politikus azt mondta: minden politikával foglalkozó képviselõt annak kell vezérelnie, hogy tegyen a választópolgárokért, és az ország egész népéért. Bízik benne, hogy 2014-20-as uniós költségvetésébõl Pest megye ezen része megfelelõképpen részesül majd.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/foeldi-laszlo

Hargitai János, aki Baranya 3.számú választókerületének jelöltjeként, Mohácson indul, jelezte: választókerülete Villány és Mágocs térségével bõvül, s szeretné ezt a nagyobb területet többször megjeleníteni a parlamentben.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/hargitai-janos

Harrach Péter, Pest megye 4.számú választókerületének jelöltje, aki 15 éve országgyûlési képviselõ úgy fogalmazott: hálás a választóknak, hogy négyszer adtak neki mandátumot. Ezt, mint mondta,  arra tudta felhasználni, hogy országos ügyekben nemzeti érdekeket képviseljen és helyi ügyekben azoknak a településeknek és polgáraiknak az érdekeit, akik megválasztották, és azokét is, akik nem rá szavaztak. Ötödik alkalommal is ugyanezt fogja tenni – jelezte.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/harrach-peter

Móring József Attila Somogy megye 3.számú választókerületében indul, bemutatkozásán kiemelte: a dél-nyugat Balaton és „Somogyország” észak-nyugati csücskének 72 települését kívánja képviselni. Gyógypedagógusként különös figyelmet szeretne fordítani az elesett emberek problémáinak megoldására – mondta.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/moring-jozsef-attila

Seszták Miklós, aki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében Kisvárdán indul, rámutatott: az ország egyik legkeletibb választókerületének jelöltje. Itt a hétköznapok megéléséhez is csoda kell, és azért, hogy ezek sikeresek legyenek jó csapatra és összefogásra van szükség – hangzott el. Szavai szerint 2010-ben elkezdtek egy munkát és ezt az összefogás erejében bízva folytatni szeretnék.  
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/sesztak-miklos

Simicskó István, aki a fõváros 2.számú választókerületének (XI. kerület) egyéni jelöltje az emberek iránti szolgálatot emelte ki életük jobbítása érdekében. Reméli, hogy a jövõben is élvezheti az újbudaiak bizalmát – mondta.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/simicsko-istvan

Szászfalvi László, Somogy megye 2. számú választókerületének jelöltje kiemelte: a KDNP az egész országot lefedi. A kormánypárti politikus megköszönte a somogyi választók eddigi támogatását, és hozzátette: az a célja, hogy továbbra is õket, 77 település lakóit képviselje és szolgálja az Országgyûlésben. Azt is célként jelölte meg, hogy a Dráva mentének kulturális, sport és spirituális fejlõdését segítse, szolgája a horvát-magyar együttmûködést a határ mentén.
http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/szaszfalvi-laszlo

kdnp.hu
Forrás: MTI