Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Le kell számolni a liberális dogmákkal

Share Button

Az európai vezetők képtelenek kezelni az évszázad kihívását, a népvándorlást, a multikulturális társadalom álma megbukott – jelentette ki Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető  a kettős felelősségben látja az egyedüli tisztességes és hatékony megoldást, azaz segítséget kell nyújtani az üldözötteknek, ugyanakkor hatékony önvédelmet kell biztosítani az európai nemzeteknek is.

DSC_0604

Harrach Péter hangsúlyozta: az egyszempontú liberális és radikális nézőpont nem működőképes. Kifejtette: a liberális szemlélet szerint korlátlan bevándorlási lehetőséget kell biztosítani, de az a dogma, ami a multikulturális társadalom álmáról szól, láthatóan megdőlt; a radikális megoldás ugyan az önvédelmet biztosítja, de az életüket mentő emberek problémájára nem ad választ.

A frakcióvezető  kettős felelősségben látja az egyedüli tisztességes és hatékony megoldást, azaz segítséget kell nyújtani az üldözötteknek, ugyanakkor hatékony önvédelmet kell biztosítani az európai nemzeteknek kifejtette: a valóban üldözöttek és a jobb életre vágyók közötti különbségtételnek Európa határain kívül kell megtörténnie, és támogatni kell a saját kultúrkörben segítséget nyújtó országokat. Hosszú távon a nemzetközi felelősség érvényesítésével, rendezett körülményeket és emberhez méltó életfeltételeket kell biztosítani a kibocsátó országokban – tette hozzá.

A lehetséges eszközöket kettéválasztotta: kénytelenek vagyunk  európai megoldás hiányában nemzetit keresni, és ilyen a határvédelem is. Nem teheti meg ugyanakkor egyetlen európai nemzet sem, hogy kivonja magát abból a segítségnyújtásból, ami az üldözötteket megilleti – fűzte hozzá, megjegyezve: a nemzetközi megoldás egyik fajtája a fegyveres felelősségvállalás is, amely már most is zajlik.

A frakcióvezető a férfiak negyven év utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségéről kérdésre azt mondta: nagyon szép gondolat, és sok esetben indokolt is lehet.  Ha a költségvetés az ezzel járó mintegy 200 milliárdos terhet elviseli, nem látja akadályát, de ma még nincsenek meg ennek a feltételei – mondta a KDNP alelnöke , hozzátéve: egy ilyen lépés úgy felborítaná a költségvetést, hogy veszélybe kerülne a nehezen megteremtett egyensúly.

A sajtótájékoztatóról készült videó itt tekinthető meg.

Forrás: kdnp.hu