Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Szigorítás várható az árubemutatók szabályozásában

Share Button

Tovább szigorítana az árubemutatókra vonatkozó szabályokon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a tárca ezért egyeztetést kezdeményezett a társhatóságok és civil szervezetek bevonásával – hangzott el a tárca és a KDNP közös sajtótájékoztatóján Budapesten. Harrach Péter, a KDNP alelnöke hangsúlyozta: könnyű becsapni azokat az idős embereket, akik féltik az egészségüket és jóhiszeműek.

harrachárubemutató

Bővebben…

Életforma lesz a szabad vasárnap

Share Button

Két hónap múlva át kell tekinteni a tapasztalatokat, és egy kormányrendeletben további „megfelelő kivételeket még be kell venni a rendszerbe”, hogy az üdülőhelyeken vasárnap is nyitva legyenek az üzletek – mondta a vasárnapi zárva tartásról a Népszabadságnak Harrach Péter. A KDNP-s politikus szerint – ha a gazdaság lehetővé teszi – más területen is kell a szabad vasárnapot biztosítani.

DMOHA20150304001

Bővebben…

A Budapest Airport támogatja a civileket

Share Button

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnökeként, két másik civil szervezet képviselőjével együtt, átvettem a Budapest Airport adományát a civil szervezetek számára.

harrach

Bővebben…

Sikeres a Rákóczi Szövetség programja

Share Button

A Kereszténydemokrata Néppárt sikeresnek tartja a Rákóczi Szövetség külhoni magyarság érdekében végzett tevékenységét, a szervezet beiratkozási programját, és kiemelten támogatja azt – mondta Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője a témában tartott budapesti sajtótájékoztatón. A  frakció minden tagja saját jövedelméből vállalja egy-egy határon túli magyar gyermek beiskolázásának költségeit.

DSC_3960

Bővebben…

A betegek érdekeit képviseli a KDNP javaslata

Share Button

A népegészségügyi termékadó kiszélesítését javasolja a Kereszténydemokrata Néppárt. Surján László, a KDNP alelnöke a kezdeményezést ismertető sajtótájékoztatón elmondta: konzultálni szeretnének arról, hogy ez a jelenlegiek mellett pontosan mely termékeket érinthetne. Harrach Péter, a párt frakcióvezetője jelezte: javaslataik a betegek érdekeinek és az orvosok érdekeltségének figyelembe vételével – a kormányprogramhoz illeszkedve – hosszú távon kívánja az egészségügy kérdéseit rendezni.

DSC_3786

Bővebben…

A KDNP folytatja a konzultációt

Share Button

Súlyos adatkezelési hiányosságokat tárt fel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a többek között idősek számára szervezett termékbemutatók, egészségnapok esetében – mondta Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke. Közösen tartott sajtótájékoztatójukon Rétvári Bence, a KDNP alelnöke rámutatott arra: az egész magyar társadalomban ismert jelenségről van szó, Harrach Péter, a párt frakcióvezetője kijelentette: rövidesen jogszabály-módosítást is magában foglaló javaslatot szeretnének letenni az asztalra.

DSC_3677

Bővebben…

A miniszterelnök a kereszténydemokráciához tartozását fogalmazta meg

Share Button

A KDNP frakcióvezetője szerint a miniszterelnök túllépett a pártpolitikai küzdelmek világán, és helyzetértékelésére, a célok megfogalmazására egyaránt távlatos gondolkodás volt jellemző. Erről Harrach Péter nyilatkozott a kormányfő évértékelő beszéde után. Kifejtette: Orbán Viktor az európai és hazai problémákat nem a mindennapi viták szintjén jelenítette meg, hanem a távlatokat is felvázolva fogalmazta meg a szükséges lépéseket.

harrachpeter

Bővebben…

Konzultációt indít a KDNP

Share Button

Konzultációt indít a Kereszténydemokrata Néppárt a nyugdíjasokat gyakran megtévesztő termékbemutatók ügyében – jelentette be Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, Rétvári Bencével, a párt alelnökével és Ábrahám Katalinnal, az Országos Polgári Nyugdíjas Egyesület 11. kerületi elnökével közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Harrach Péter hangsúlyozta: a KDNP a családok pártjaként és a rászorulók segítőjeként indítja útnak akcióját.

DSC_3318

Bővebben…

A családi csődvédelemhez bizalom kell

Share Button

A családi csődvédelem minden nehéz helyzetbe került családon segíteni tud majd – jelentette ki a Lánchíd Rádióban Harrach Péter. A KDNP frakcióvezetője elmondta: céljuk az, hogy aki képes rá, egy csődbiztos segítségével kikerülhessen az adósságcsapdából. A feltételek eleinte szigorúbbak lesznek, de ez később az érdeklődés függvényében változhat. Hangsúlyozta: a csődvédelem önkéntes lesz, és bizalom szükséges hozzá.

harrachpeter

Bővebben…

A kormány elé kerül a családi csődvédelem javaslat

Share Button

Jövő szerdán kormány elé kerül a családi csődvédelemről szóló javaslat – jelentette be Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a kormánypárti frakciószövetség ülése utáni fővárosi sajtótájékoztatón pénteken. Rogán Antal a bejelentette, hogy a Főgáz alapjain nonprofit közműszolgáltató indul. Szó volt még a bevándorlásügyi nemzeti konzultációról, a kórházépítésről, és hogy május 1-jéig pénzt kapnak a devizaadósok a banki elszámolás alapján.

Harrach Péter; Rogán Antal

  Bővebben…


1. lap a 76 oldalból
12345678910...203040...Utolsó »