Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A vasárnapi munkavégzés körülményeinek törvényi szabályozásáról

Share Button

A médiában elég sok pontatlan információ látott napvilágot a vasárnapi munkavégzés körülményeinek törvényi szabályozásával kapcsolatos nyilatkozataim után. A magam részéről a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatomat tekintem irányadónak, ez ugyanis szóról szóra visszahallgatható az alábbi linken. A leirat pedig a következő:

(11. hír) Havi 2 szabad vasárnapot, és a hét utolsó napján legfeljebb napi 8 órás munkavégzést írna elő az a törvénymódosító javaslat, amelyet a KDNP az év végéig a parlament elé terjeszt. (…)
Harrach Péter: Mivel közösen készítjük a nagyobbik kormánypárttal [az új törvénymódosító javaslatot – H. P.], az egyeztetések során a Fidesz ezt kiegészítette azzal, hogy a szombat is ezeken a hétvégeken szabad legyen, és hát folyik az egyeztetés a vasárnapi pótlékról is. Egyelőre a mi előterjesztésünk ebben a két kérdésben van.

(Kossuth Rádió, 2016. október 26., Esti Krónika, 17.30)

Meghallgató itt

’56-os megemlékezés Kisnémediben

Share Button

Kisnémediben az ünnepi beszédek és szavalat után koszorúkat helyeztünk el az ’56-os emlékművön. Bár ez utóbbi már zuhogó esőben történt, méltó hangulatban telt a megemlékezés.

1

Bővebben…

’56-os megemlékezés Vácrátóton

Share Button

A választókerületemben is elkezdődtek a megemlékezések. Pénteken jártam Vácrátóton, ahol az egész iskola képviseltette magát előadóként vagy résztvevőként. Ünnepi beszédet mondott Wittner Mária. Ez volt a leglátványosabb megemlékezés.

1

Bővebben…

Kisnémedi szüreti mulatság és útátadás (Képes beszámoló)

Share Button

Ezen a szép őszi napon tartották Kisnémediben a szüreti mulatságot, amelyen – azt hiszem, mindenki nevében írhatom – nagyon jól éreztük magunkat. Ennek keretében egy belterületi út átadására is sor került.

 

20161015_ (171)

 

Bővebben…

Családi csődvédelem

Share Button

Egyszerűbbé válhat a családi csődvédelem ügyintézése. Erre azért van szükség, mert a tapasztalatok szerint a jelenlegi űrlap bonyolult: sok hitelesített adatot, utánajárást igényel, ezért sokan megijednek tőle. Már megvannak a kidolgozott módosító javaslatok, ősszel vagy télen véglegesen rendeződik a kérdés.

Bővebben…

Az Alkotmánymódosításról (2016. 10. 12.)

Share Button

A KDNP egyértelműen támogatja az alkotmánymódosítást a betelepítési kvóták nyomán kialakult helyzetben, annál is inkább, mert ez megegyezik a kezdettől fogva hangoztatott álláspontunkkal. A javaslatban szerepel a „kettős felelősség” gondolata, az emberséges önvédelem megvalósítása, amit a KDNP mindig is vallott.

 

egy kép

 

Bővebben…

Magyarok Nagyasszonya Napján a váci székesegyházban (2016. 08. 08.)

Share Button

Szent István király 1038. augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján ezekkel a szavakkal ajánlotta fel országát Szűz Máriának:
„Ég királynője, e világ jeles újjászerzője, végső könyörgéseimben a szentegyházat a püspökökkel, papokkal, az országot a néppel s az urakkal a te oltalmadra bízom; nékik utolsó istenhozzádot mondva lelkemet kezedbe ajánlom.”

148

Bővebben…

NGYSZ Fóti Lovasterápiás Központja, díjlovagló verseny

Share Button

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központja által szervezett nemzetközi díjlovagló verseny díjkiosztóján vettem részt.

20160924_ (50)

Bővebben…

Migrációs fórum Vácon

Share Button

Migrációs fórumot tartottunk Vácott Novák Katalin családpolitikáért felelős államtitkárasszonnyal. Ismét elmondtam, hogy meg kell tudnunk különböztetni a valódi menekülteket  a gazdasági bevándorlóktól. Véleményem szerint ez elsősorban a magatartásuk alapján lehetséges. Ferenc pápa mondja az elvándorlók és menekültek 102. világnapja alkalmából írt üzenetében: (a menekültek) “felelős kötelezettséget is vállalnak befogadóik iránt, elismerik és tiszteletben tartják a befogadó ország anyagi és szellemi örökségét, miközben megtartják annak törvényeit és együtt viselik terheit.”

1

Bővebben…

Emberséges önvédelem (migrációs fórum Szobon)

Share Button

Gál Kinga EP-képviselőasszonnyal és Ferencz Gyöngyi polgármesterasszonnyal tartottunk migrációs fórumot Szobon. A tragikus migránsözön ráirányította a figyelmünket arra, hogy milyen biztonságos, szép, értékes környezetben élünk itt Magyarországon, amit a szüleink, nagyszüleink munkája tett lehetővé. Kötelességünk megvédeni az örökségünket, ugyanakkor nem hunyhatunk szemet a globális világ válsága fölött. Nem a problémákat kell idehoznunk, hanem a segítséget kell odavinnünk, ahol lehetőség van a megoldásukra. Ez az emberséges önvédelem.

3

Bővebben…


1. lap a 91 oldalból
12345678910...203040...Utolsó »