Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Közel-keleti helyzetkép – Hölvényi György és Harrach Péter sajtótájékoztatója (2016.04.29.)

Share Button

Elkészült a Hölvényi Györggyel (kereszténydemokrata EU-képviselő) a közel-keleti helyzetről tartott sajtótájékoztatónk videófelvétele. A közel-keleti kereszténység helyzete tarthatatlan, azonnali politikai, gazdasági és humanitárius lépésekre van szükség a további népirtás elkerülése érdekében.

 

Váci fórum a migrációs nyomásról (2016. 05. 02.)

Share Button

Tegnap Vácott a hazánkra és Európára nehezedő migrációs nyomásról és a kötelező betelepítési kvótáról

tartott fórumon vettem részt a CÖF szervezésében. Bár Brüsszelben sokan azt hangoztatják, hogy a Törökországgal kötött egyezség majd mindent megold, a helyzet továbbra is nagyon súlyos. Egyrészt nem hagyhatjuk, hogy a migrációs probléma politikai zsarolás eszközévé váljon, másrészt az ingatag politikai megoldás bármikor felborulhat, újabb migrációs hullámot indítva el.

 

CÖF2

 

Bővebben…

Közös ügyeink (az EU-s parlamenti vitanap értékelése)

Share Button

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a 2007-2013 közötti időszak uniós forrásainak felhasználásáról tart politikai vitanapot hétfőn az Országgyűlés. Latorcai János napirend előtti a magyar-lengyel szolidaritást és Salamon Rácz Tamás alakját idézte fel, aki a II. világháború alatt lengyel menekültek beilleszkedését segítette, és hozzájárult ahhoz, hogy közel 60-70 ezer lengyel katona távozhasson a zöld határon át, és újjászervezhesse a lengyel hadsereget.

 

Budapest, 2016. május 2. Latorcai János, a KDNP frakcióvezető-helyettese napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 2-án. Balra Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Kovács Tamás

Latorcai János, a KDNP frakcióvezető-helyettese napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. május 2-án. Balra Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Kovács Tamás

Bővebben…

EU-s fejlesztési támogatások (parlamenti vitanap: 2016. 05. 02.)

Share Button

Az EU-s fejlesztési pénzek pályázati lehívása kétség kívül egy olyan terület, amelyre a Fidesz-KDNP kormány igazán büszke lehet. Áttekintettük, hogy a különböző fejlesztési ciklusokban milyen MÉRTHETŐ eredmények valósultak meg.

 

parlament

Bővebben…

Anyák napjára

Share Button

Tisztelet és köszönet az édesanyáknak. Mindnyájan gyerekek vagyunk, mert volt valaki, aki vállalta, hogy életet ad nekünk.

 

baby-696353_960_720

Ki emel szót a közel-keleti keresztényekért?

Share Button

Hölvényi Györggyel, az Európai Parlament kereszténydemokrata képviselőjével tartottam sajtótájékoztatót a migráció egy jóval kevesebb sajtóvisszhangot kapott vetületéről.

 

harrach_holvenyi_sajttaj

Bővebben…

Egészségügyi vitanap a parlamentben (2016. 04. 26.)

Share Button

Az egészségügy témakörében szervezett mai parlamenti vitanapon felszólalásomban először is hangot adtam a magyar egészségügy – többek között Semmelweis Ignác és Batthyány-Strattmann László nevével fémjelezhető – világraszóló sikereinek, erős szolidaritásának, az ágazatban dolgozók áldozatos munkájának.

 

Harr_parlament

Bővebben…

Szent György kápolna avatása, Domonyvölgy (2016. 04. 23.)

Share Button

Nagy megtiszteltetés, hogy részt vehettem az id. Lázár Vilmos emlékére épített, Szent György, a lovasok védőszentjének nevét viselő kápolna felszentelésén Domonyvölgyben. A kápolnát felszentelte Illésy Mátyás százhalombattai plébános, beszédet mondott ifj. Lázár Vilmos. Számomra a Lázár Lovaspark nagyszerű példája annak, hogyan lehet a családi és nemzeti hagyományokat ötvözni a modern igényekkel.

 

domonyvölgy1

Bővebben…

Interjú a vasárnapi pihenőnapról az Echo TV-ben

Share Button

Az eddigi legrészletesebb interjút adtam az Echo TV-ben a vasárnapi pihenőnap ügyében. A KDNP továbbra is kiáll a dolgozók és a családi vállalkozások képviselete mellett, de ehhez a munkáltatók és a munkavállalók megegyezésére, a természetes életritmus és az anyagi szempontok összehangolására és a társadalmi szolidaritásra is szükség van.

 

A kiskereskedelmi dolgozók helyzetéről kérdeztek a TV2 Mokka c. műsorában

Share Button


1. lap a 84 oldalból
12345678910...203040...Utolsó »