Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Fogyatékos emberek világnapja (december 3.)

Share Button

Ma azokra gondolunk, akik látványosabb hiányossággal élnek, mint legtöbbünk. Mindannyiunk felelőssége, hogy az ebből fakadó hátrányokat csökkentsük.

MÁÉRT (december 1.)

Share Button

Ma kezdődött a MÁÉRT (Magyar Állandó Értekezlet) ülése, amelynek különös aktualitást ad az UNESCO érthetetlen döntése, miszerint nem támogatja az 500 éves csíksomlyói búcsú világörökséggé nyilvánítását. A román képviselő ugyanis nem szavazta meg. Ez természetesen “csak” jelképes gesztus, de jól érzékelteti a háttérben zajló folyamatokat.


maert1maert2

Sajtótájékoztató a MÁÉRT ülése előtt

Share Button

Az elsején kezdődő MÁÉRT (Magyar Állandó Értekezlet) ülés előtt a nemzetpolitikával kapcsolatos néhány gondolatot fejtettem ki a mai sajtótájékoztatón.

Bővebben…

Uszoda alapkőletétel Szobon (2016. 11. 30)

Share Button

Szobon a meglévő sportpályát és a Szabadidő Központot egészíti majd ki a költségvetési forrásból épülő tanuszoda, amelynek alapkövét tettük le ma. Az új uszoda tehát a hátrányos helyzetű börzsönyi régió lakosait fogja szolgálni, a gyerekek úszástanítását segíti elő.

alapko

Bővebben…

Eljövetel

Share Button

Ha a karácsony belső találkozás, akkor az advent csendes készülődés.
Ha a karácsony családi együttlét, akkor az advent közös készület.
Ha a karácsony személyre szóló ajándékozás, akkor az advent gondos vásárlás.

advent

Vácrátót – megemlékezés (2016. 11. 27.)

Share Button

Vasárnap Vácrátóton jártam, ahol a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltakra emlékeztünk. A megemlékezés misével kezdődött (a templom oltárai és mellékoltárai ritka szépek!), ezután felavattuk az emlékhelyet.

1

Bővebben…

Víz Világtalálkozó Budapesten

Share Button

Hála Istennek Magyarország nagy és jó minőségű (95%-ban felszín alatti) ivóvízkészlettel rendelkezik, és vízügyi szakembereink tudása világszerte elismert. Amíg egy szaharai lakos napi 10-20, addig mi Európában napi 200 liter vízből gazdálkodhatunk fejenként – ezért is olyan fontos feladat a vízkészlet megőrzése és a víztisztaság biztosítása. A magyar vízügyi szakemberek nemzetközileg is elismertek, ezért ezen a területen komoly segítséget tudunk nyújtani.

Bővebben…

Látogatás Kárpátalján

Share Button

Az elmúlt héten Kárpátalján jártam. Tizenegy szülészeti osztályra vittünk az újszülöttek szűrésére alkalmas hallásvizsgáló készüléket. Az utóbbi években nagy figyelmet fordítunk az ott élőkre, nem csak a magyarokra. Ezt láthatóan értékeli is mindenki.
Egy hét alatt csak a mi frakciónkból, egymástól függetlenül négyen jártunk ott.

kárpátaljai szülészet

Napirend előtt a keresztényüldözésről

Share Button

Ahol keresztényüldözés van, ott segítséget kell nyújtanunk. A migránsáradat megfékezésének legjobb eszköze, ha a kibocsátó országokban segítünk megfelelő életkörülményeket teremteni, rendet és békét biztosítani. Én legalábbis nem tudok ennél jobb receptet.

harrach_peter_ogy_20141013_0

Bővebben…

Keresztény Civil Szervezetek találkozója: napirenden a szomszédságpolitika

Share Button

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a keresztény civil szervezetek találkozóját pénteken a fővárosban, a tanácskozás fókuszában nemzetpolitikai és szomszédságpolitikai kérdések álltak. Köszöntőbeszédemben úgy fogalmaztam: a jószomszédi viszony a normális emberi élet része, amelynek feltétele az emberi méltóság tisztelete. Ehhez járul még hozzá, hogy gesztusokat kell tenniük a feleknek egymás felé, ugyanakkor a tűrőképesség határait is figyelembe kell venni. Hasonló a helyzet az egyes államok közötti kapcsolatoknál is: a problémák számtalan esetben abból adódnak, hogy a szomszédos országokban, az elszakított területeken élő nemzettársaink sokszor úgy kénytelenek létezni, mintha albérlők lennének

1

Bővebben…


1. lap a 92 oldalból 12345678910...203040...Utolsó »