Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Hiába kérnek segítséget a közel-keleti keresztények

Share Button

Az elmúlt időszakban a közel-keleti térségben élő keresztények többször is felhívást intéztek a világ felé, hogy segítsenek rajtuk, de ez mintha nem törné át az európai falakat. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondtam, hogy meglepően kevés szó esik ma a keresztényüldözésekről, és a szolidaritás megnyilvánulásai sem láthatók.

 .

GFA-Odisha-India-damaged-church-persecution

 

Bővebben…

Az MFB jogkörének bővítése

Share Button

A Vejkey Imre képviselőtársammal benyújtott törvénymódosító javaslatunk az átláthatóság, a köztulajdonnal való felelős gazdálkodás érdekében – szűk körben – kizárólagos jogot biztosítana az MFB-nek meghatározott – a működési hatékonyság javítását célzó – szolgáltatások nyújtására. Az állami fejlesztési bank fő feladata az lenne, hogy támogassa a kormány közép- és hosszú távú gazdaságstratégiáját, gazdaságpolitikáját, gazdaságfejlesztési céljainak megvalósulását.

 

harrach_peter_vejkey_imre

Bővebben…

Csíksomlyóról a Parlamentben (2016.05.17.)

Share Button

Parlamenti felszólalásomban a hétvégi csíksomlyói búcsúról emlékeztem meg. A búcsú évről évre növekvő népszerűsége számomra azt jelzi , hogy immár nem a küzdelmek, hanem az együttműködés korát éljük. Az eseményen nem csupán katolikusok, hanem más vallásúak is részt vettek, és Csíksomlyó már a magyarok legnagyobb méretű nemzeti találkozójává vált. Rétvári Bence frakciótársam, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette: a mostani, illetve az öt évvel ezelőtti zarándoklati résztvevők között az a különbség, hogy most már mindenkinek, így az ott élő székelyeknek is lehetősége van felvenni a magyar állampolgárságot.

 

harrach_ogy 13238860_1117540728268041_7549962181582660376_n

Fábiánsebestyén: díjátadás

Share Button

Fábiánsebestyénen, a kis magyar faluban a múlt vasárnap páros fogathajtó versenyt rendeztek. A futamot Szilágyi Zsolt nyerte, Lázár Vilmos lett a második, a szlovák Miroslav Matuska a harmadik. Összesítésben így Lázár Vilmos az első, Szilágyi Zsolt a második, Galambos Nándor a harmadik. Örömmel adtam át a díjakat, és büszke vagyok rá, hogy hazánkban feltámadni látszik ez a korábban már-már kihalófélben lévő sportág.

 

lóverseny -300x200

Népszavazás és költségvetés – létkérdések az országnak

Share Button

Izgalmas nap volt a keddi a parlamentben. A legfontosabb, hogy az Országgyűlés elrendelte a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazást. A magyar kormányfőnek erős felhatalmazást ad Brüsszelben, ha népünk – elsőként Európában – ilyen formában is kifejezi akaratát. A jövő évi költségvetés pedig azért fontos és üdvözlendő, mert a nemzetet egységben látja, és mindenkinek igyekszik biztosítani az előrejutás lehetőségét.

 

harrach

Bővebben…

Terrorellenes egyeztetés – A Fidesz benyújtja a parlamentnek alkotmánymódosító javaslatát

Share Button

A Fidesz-frakció legkésőbb jövő héten az Országgyűlés elé terjeszti azt az alkotmánymódosítást, amely új különleges jogrendként létrehozná a terrorveszélyhelyzete. Vejkey Imre, a KDNP képviselője egy korábbi sajtótájékoztatón sajnálatát fejezte ki, amiért még nem sikerült egyezségre jutni a konkrét új normaszövegről.

 

parlament

Bővebben…

Új bicikliút a Börzsönyben!

Share Button

A hétvégén átadásra került a börzsönyi bicikliút Királyrét és Nógrád község közötti közel 7 kilométeres új szakasza.    A Dunakanyar és a Börzsöny-hegység között mintegy 2230 hektáros területen elhelyezkedő Ipoly völgye Magyarország egyik legszebb tája, a főváros közelében  kiváló lehetőséget biztosít a felüdülésre. A bakancsos turisták mellett most már a kerékpárosok is felfedezhetik maguknak a területet.

 

bicikli1_ (58)

Bővebben…

Vácrátóti jótékonysági hangverseny (2016. 05. 07.)

Share Button

Beer Miklós püspök úr mellett a fővédnöke voltam Vácrátóton egy új játszótér felállításáért szervezett jótékonysági hangversenynek. Felléptek a Petőfi Sándor Általános Iskola énekkara és zeneiskolás növendékei, valamint a vácrátóti mókus óvoda gyerekcsoportja. A cél nemes, a műsor színvonalas volt.

 

Vácrátót (62)

Bővebben…

Interjú az EchoTV Híróra című műsorában (2016.05.06.)

Share Button

Az EchoTV-ben a KDNP-ről, családról, oktatáspolitikáról, szegénységpolitikáról, adózásról és migrációról kérdeztek.

 

A jövő évi költségvetés kereszténydemokrata szemmel

Share Button

A családok, az otthonteremtés, az életpályák és a szociális támogatások állnak a 2017-es költségvetés középpontjában. A 2017-es költségvetés „átment a szűrőn”, kereszténydemokrata szempontból ez egy jó büdzsé, tartalmazza azokat a jelentős társadalompolitikai célkitűzéseket, amelyek a KDNP számára fontosak.

 

Bővebben…


1. lap a 85 oldalból
12345678910...203040...Utolsó »