Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Kiemelt fontosságú a hátrányos helyzetû családok segítése

Share Button

Az idén is nyaralási lehetõséget kínál a hátrányos helyzetû családok gyermekeinek az Erzsébet-program az ország több helyszínén – emelte ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje sajtótájékoztatón. Harrach Péter hangsúlyozta: a kabinet kiemelt fontosságúnak tartja, hogy felkarolja a nehéz sorsú, hátrányos helyzetû családokat. Többek között ezt célozza az idén kibõvült Erzsébet-program is.

Kiemelt fontosságú a hátrányos helyzetû családok segítése

<--more-->
A programban eddig 135 ezren nyertek lehetõséget nyaralásra, táborozásra, üdülésre, köztük 73 ezer gyermek. A program emellett idén több mint 5 ezer fogyatékkal élõ ember számára kínál speciális üdülési lehetõséget. Tavaly alig egy tucatnyi tábor volt, az idén már több mint ötvenféle tábort hirdettek meg.

Magyarné Braunsteiner Márta, a programba bekapcsolódó galgagyörki Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója arról beszélt, hogy óriási lehetõség az iskolájukba járó, sokszor hátrányos helyzetû gyerekek számára az Erzsébet-tábor. Az alsó tagozatos diákok már részt vettek egy háromnapos üdülésen, és hamarosan útnak indul egy újabb 30 tagú csoport Zánkára. Hozzátette: a programot ugyanakkor egy ponton „az útiköltségek faragása” területén még lehetne finomítani.

A sajtótájékoztatón a táborban részt vevõ gyerekek arról számoltak be, hogy ha ez a lehetõség nincs számukra, nem tudtak volna elmenni nyaralni. Reményüket fejezték ki, hogy az Erzsébet-táborok a jövõben is lehetõséget kínálnak majd számukra a nyári kikapcsolódásra.

kdnp.hu
Forrás: MTI