Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Vácon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elsõként csatlakozott a Harrach Péter által elindított „hógolyó” akcióhoz

Share Button

Harrach Péter az akcióról tartott tájékoztatón elmondta, katasztrófa idején a magyarokban erõs a szolidaritás, de ezt a hétköznapokban is fel kell ébreszteni.

Vácon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elsõként csatlakozott a Harrach Péter által elindított „hógolyó” akcióhoz


<--more-->
-A képviselõnek nem csak a parlamentben van feladata, személyes kezdeményezéseket is kell tennie, a rászorulók támogatására, ezért gondoltam a „hógolyó” akcióra. Ha egy hógolyót görgetünk a hóban, az egyre nõ, így ha egy kezdeményezéshez többen csatlakoznak, egyre hatékonyabb lesz. A jövedelmembõl jelentõsebb összeget ajánlok fel azzal a kéréssel, hogy Vác város tehetõsebb polgárai, vállalkozásai is járuljanak hozzá. Remélem, többen csatlakoznak. A városban hamarosan minden polgár levelesládájába eljut a tájékoztató levél, amelyen az átutalási számlaszám is megtalálható. – mondta el a képviselõ.

Harrach Péter Vácon 300 ezer forintot ajánlott fel, ehhez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, mint a befolyt pénz kezelõje, 200 ezer forintot tett hozzá.  Kozma Imre atya a szolgálat vezetõje a tájékoztatón elmondta, karácsony közeledtével az ünnepet szeretnék elvinni a szegény családokhoz.
 
-Fontos, hogy keresztény értékek szerint próbáljuk rendezni Magyarország sorsát. A szociális segítség egyre inkább arra felé tart, hogy abból is adnunk kell, amire magunknak is szükségünk van. – tette hozzá Kozma atya.

A pénz elosztásáról 4 tagú bizottság dönt, a családokat vagy idõs embereket a helyi plébánosok, iskolaigazgatók, és polgármesteri hivatalok ajánlhatják.

Információ kérhetõ: hogolyo@maltai.hu

B.E.