Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter vállalja a KDNP frakcióvezetõi posztját

Share Button
A Kereszténydemokrata Néppárt fenntartja korábbi javaslatait a családi adózásról, a nyugdíjrendszerrõl, a családok csõdvédelmérõl és a szabad vasárnapról – mondta el Harrach Péter az MTI-nek. A párt alelnöke igent mondott Semjén Zsolt KDNP-elnöknek és vállalja az új parlamentben a kereszténydemokrata frakció vezetését.
<--more-->
Harrach Péter azt mondta, hogy a KDNP-képviselõcsoportjának megalakulásáról késõbb, a választások hivatalos végeredménye ismeretében lehet döntetni. A frakció várható létszámáról elõzetesen azt mondta, hogy 35 azoknak a száma, akik a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként, de a KDNP színeiben képviselõk lettek. Ezen kívül még sok képviselõ indult közös jelöltként, akik kettõs tagok a Fidesz-KDNP-ben. Az még nem dõlt el, közülük ki lesz a kereszténydemokrata frakció tagja, így végsõ frakciólétszám sem ismert még. Az MTI korábban úgy értesült, hogy várhatóan mintegy harmadával nõhet a kereszténydemokrata frakció létszáma az új összetételû parlamentben.

Harrach Péter elmondta, hogy a KDNP fenntartja azokat a korábbi javaslatait, amelyek a családi adózásról, a nyugdíjrendszerrõl, a családok csõdvédelmérõl és a szabad vasárnapról szóltak. Arról, hogy ezek az elõzõ ciklusban leszavazott, vagy napirendre sem vett javaslatok pontosan mikor kerülhetnek az Országgyûlés elé, szintén késõbb születik döntés – mondta el a leendõ frakcióvezetõ.

MTI