Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter: A KDNP a Fidesz nélkül is bejutna az Országgyûlésbe

Share Button
A KDNP önálló párt, amely a Fidesz nélkül is bejutna az Országgyûlésbe – mondta az InfoRádióban a kereszténydemokraták parlamenti frakcióvezetõje. Harrach Péter az Aréna címû mûsorban azt hangsúlyozta: az általuk javasolt családvédelmi intézkedéseket a szövetséges kormányzó párt is elfogadta.
<--more-->
A KDNP a szövetségi rendszer mögé állította a szavazóit, mert akkor tudunk eredményesen megjelenni a választópolgárok elõtt, ha összefogunk – jelentette ki Harrach Péter.

A frakcióvezetõ szerint a KDNP a Fidesznek olyan értékrendet jelent, amelyen keresztül a nagyobbik kormányzó párt könnyen megközelíthet egy bizonyos réteget. Ugyanakkor a KDNP a Fidesznél talált politikai otthonra abban a helyzetben, amelyben néhány évvel ezelõtt volt – tette hozzá
Akadnak erre nemzetközi példák, mint például Németországban a Kereszténydemokraták (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) kapcsolata, amely évtizedek óta jól mûködik – jegyezte meg a poltikus, aki leszögezte azt is, hogy a KDNP saját arculattal, szervezettel rendelkezõ párt, amely, ha erre hangsúlyt fektet, megjelenítheti saját hét százalék körüli szavazóbázisát.

Harrach Péter elmondta még, hogy a keresztényszociális tanítás lényeges eleme a KDNP törekvéseinek. Ezért hozta fel a párt a családok védelmében a családi adózás és a családi csõdvédelem javaslatait, amelyek egyébként már a Fidesz által is elfogadottak.

Emellett a nyugdíjrendszerünk is szakmailag megalapozott munka, amelybõl látszik, hogy a KDNP a társadalom, az emberek problémáira érzékeny pártként mutatkozik meg – összegezte a frakcióvezetõ.

InfoRádió