Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A KDNP mindenütt ott lesz

Share Button
A parlament három kormánypárti alelnöke közül kettõt várhatóan a Fidesz és egyet a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) adhat majd – mondta Harrach Péter, a KDNP frakció szerdán megválasztott vezetõje az Országgyûlés alakuló ülésérõl szóló egyeztetés után.
<--more-->
Az estébe nyúló, több mint 3 és fél órás egyeztetésen megállapodtak a pártok abban, hogy nem változik a parlament alelnökeinek száma. Az öt alelnök közül hármat ad a kormányt alakító Fidesz-KDNP frakciószövetség, kettõt pedig az ellenzéki pártok delegálnak.

Harrach Péter elmondta, a KDNP a frakcióban egyetértés körvonalazódik a leendõ alelnök személyérõl, de döntés késõbb születik majd, s addig nevet sem szeretne elárulni.

A frakcióvezetõ szólt arról is, hogy minden parlamenti bizottságnak lesz legalább egy kereszténydemokrata tagja, de lesz olyan testület, ahová várhatóan több tagot is delegálhatnak majd. A következõ feladat a bizottsági tagok kijelölése, a szerdai megállapodás és a Fidesszel folytatandó egyeztetés után derül az ki, ki lehet kereszténydemokrata színekben bizottsági elnök, illetve alelnök – fûzte hozzá.

Harrach Péter közlése szerint szerdán a KDNP frakció 36 taggal alakult meg. A frakcióvezetõ mellett döntöttek a képviselõcsoport helyettes vezetõjérõl is, aki ismét Rubovszky György lett. Frakcióigazgatónak Latorcai Jánost választották meg.

A parlament jegyzõjének Móring József Attilát javasolják majd a kereszténydemokraták.

stop.hu/MTI