Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Mielõbb vissza kell állítani az adományok áfa-mentességét

Share Button
Mielõbb vissza kell állítani az adományok áfa-mentességétMielõbb napirendre tûzetné az Országgyûlésben a Kereszténydemokrata Néppárt az adományok áfa-mentességének visszaállításáról szóló javaslatot. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje elmondta: ha házszabálytól eltérésre van szükség ahhoz, hogy jövõ héten napirendre kerülhessen a javaslat, akkor õ ezt kezdeményezni és sürgetni fogja.
<--more-->
Felidézte, hogy a kormányfõ kedden a parlamentben a sürgõs intézkedések között említette az adományok áfa-mentességének visszaállítását, amit az elõzõ kabinet szüntetett meg. Azt mondta, az a véleménye, hogy ebben a kérdésben a házszabály alóli felmentést meg kell adnia parlamentnek, ehhez négyötödös többségre van szükség.
    
A kereszténydemokrata politikus azzal kapcsolatban, hogy KDNP-s polgármesterek akciót indítottak, melynek keretében az árvíz sújtotta településeken segítséget nyújtanak egy-egy ház felépítéséhez, vagy felújításához, azt mondta: amikor a felajánlott építõanyagokat felhasználják, valószínûleg az adományok áfa-mentességérõl szóló jogszabály már ismét érvényben lehet.

Forrás: MTI

kdnp.hu