Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Egy település egy családért

Share Button
A Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának polgármesterei mozgalmat indítottak az árvízkárosult családok megsegítésére, egy település egy árvízkárosult családnak kíván segíteni – közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje, a Hoffman Pállal és Móring József Attilával közösen tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a frakció is részt vesz az akcióban, minden frakciótag anyagilag is hozzájárult a kezdeményezéshez, valamint a Barankovics Alapítvány is felajánlott ötmillió forintot az árvízkárosult gyermekek táboroztatására.
 
Egy település egy családért
 
<--more-->
Hoffman Pál, a KDNP országgyûlési képviselõje, Tököl polgármestere, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta: az emberekben igen is van felelõsségtudat és törekvés arra, hogy a bajba jutott családok ne maradjanak magukra és közben a munkában a támogató közösség, település is erõsödik. Mint mondta: az ötlet lényege, hogy a város összefogásával egy árvízkárosult család házát teljes mértékben helyrehozzák. Tököl önkormányzata a kezdéshez egy ötmillió forintos keretet biztosít, de emellett már most több vállalkozás is jelentkezett, van olyan amelyik építõanyagot ajánlott fel, míg mások munkaerõvel tudnak hozzájárulni az újjáépítéshez. Elmondta azt is, hogy a település polgárõrei, a helyi gazdakörök, és maguk a képviselõk is részt vesznek majd a munkában. A tájékoztatón elhangzott, hogy a többi frakció polgármester-képviselõit is kérik, hogy támogassák a kezdeményezést. Hoffmann Pál közölte, hogy Százhalombatta polgármestere már jelezte is az akcióhoz való csatlakozásukat.   

Móring József Attila, a KDNP országgyûlési képviselõje, Somogyvár polgármestere elmondta: Pamuk és Somogyvámos polgármesterével és egy 15 fõs csapattal együtt épp úton vannak Felsõzsolca felé, ahová 15 ezer palack ásványvizet visznek. Mint mondta: Bús Balázs (Óbuda-Békásmegyer), Földi László (Cegléd), Habis László (Eger), Michl József (Tata) és Szászfalvi László (Csurgó) polgármesterek mellett immáron Tóth Csaba (Pamuk) és Böröcz János (Somogyvámos) polgármesterek is csatlakoztak az akcióhoz, és ez a tábor napról-napra nõ.

kdnp.hu