Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter beszéde a Trianoni békediktátum 90. évfordulóján tartott ünnepi megemlékezésen, Szigethalmon

Share Button
Trianon emléknapja a gyász, de egyben a reménység ünnepe is. A Trianoni magyar küldöttség vezetõje Gróf Apponyi Albert hiába mondta el beszédét, a jogtalanság megtörtént. A Bethleni konszolidáció azonban egy dicsõséges korszakot teremtett, ahol az ország talpra állítása érdekében, a politikai ellenfelek között is megvalósult a nemzeti egység.
Harrach Péter beszéde a Trianoni békediktátum 90. évfordulóján tartott ünnepi megemlékezésen, Szigethalmon
<--more-->
Felmerülhet a kérdés, a keresztény értékek között, hol a helye a reményteljes  hazaszeretetnek? A keresztény társadalomképben fontos szerepe van a közösségeknek, a családtól, egészen a nemzetig. Nem csak a nemzethez, hanem a szülõföldünkhöz is kötõdünk. Akkor is, ha azt a történelem szétdarabolta.

Ma is érezzük még a következményeit a kilencven évvel ezelõtt történteknek, sok család szétszakadt, és évtizedekig nehéz volt a kapcsolattartás a határontúliakkal. De most egy új korszak kezdõdött. Az új kormány politikának a célja, hogy visszaállítsa a nemzeti önbecsülést, egészséges társadalmat teremtsen, és a gazdasági fejlõdést elindítsa. Elsõként két olyan törvényt hozott, amely ismét segít megteremteni a nemzet egységét. Kiküszöbölte a 2004. december 5. –i népszavazás által elszenvedett csorbát, a Trianon emléknappal pedig enyhítette a történelmi igazságtalanság érzetét.

Azoknak a politikusoknak, akik nem szavazták meg ezeket a törvényeket, és annak idején a nemzeti széthúzás oldalára álltak, nincs helyük a magyar közéletben.

Isten áldja a nemzetet és Magyarországot !