Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Márianosztrai falunap

Share Button
Márianosztrán immár 15. alkalommal tartották meg a falunapot. A kis település országos ismertségét az egykori kolostorépületben lévõ börtönének köszönheti. A XVIII. századi pálos rendház, 1858 óta fegyintézet, elõször nõi fogvatartottak részére apácák felügyeletével, majd a hatvanas évektõl férfi elítéltek börtöneként mûködik. A kolostor mellé épült Magyarok Nagyasszonya templom is joggal vonzza a turistákat.
 
Márianosztrai falunap
 
<--more-->
A számtalan színes programot felsorakoztató falunap megnyitóján, a körzet parlamenti képviselõje Harrach Péter, köszöntõjében a közösségek fontosságáról beszélt.

-Minden kisközösség a nemzeti közösség egészének a része, és nem mindegy, hogy milyen képet, és értékrendet mutat magáról a külvilágnak. Különösen érdekes ez annak fényében, hogy hamarosan Magyarország lesz az unió soros elnöke. Az ilyen rendezvények egy-egy falu sajátosságait, az itt élõk munkáját, kultúráját, történelmét elevenítik meg. A vidék Magyarországának, a kistelepülések élhetõségének, jellemzõ arculatának megóvása, az Orbán kormány legfontosabb céljai között szerepel. Az ország nehéz helyzetben van, egyenlõre a túlélésért kell küzdenie, de a remény megvan arra, hogy újra olyan világot teremthetünk, amelyben az értékek és a normák a fontosak, legyen szó a munkáról, családról, vagy a szociális biztonságról. A siker feltétele az is, hogy a magyarok nemzeti önbecsülése és saját magukba vetett hite is visszatérjen. – fogalmazott a politikus. Hozzátette, reméli Márianosztrán is megvalósulnak ezek a célok.

B.E.