Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Tizenöt százalékkal kevesebb támogatást kapnak a pártok

Share Button
A politikai pártok az év hátralévõ részében 223 millió forinttal kapnának kevesebb költségvetési támogatást a 2010-es büdzsérõl szóló törvényben szereplõ elõirányzathoz képest – mondta Harrach Péter a Lázár János fideszes frakcióvezetõvel közösen jegyzett javaslatát ismertetve a parlamentben. Mint mondta: ez egy olyan módosítás, amit a parlament minden pártja támogathat, úgy ahogy a kétszáz fõs parlamentrõl szóló változtatást is. Ez a politikai elit önmagán kezdett korlátozása, ami elsõ lépés kell, hogy legyen az ország rendbetételéhez.
<--more-->
Az idei évi költségvetés adott, meglehetõsen rövid a takaró, ebben az évben nagyot nyújtózkodni nem lehet – fogalmazott Harrach Péter, hozzátéve: fokozatosan ki kell lábalni abból a helyzetbõl, amibe az elmúlt nyolc év hibás kormányzása juttatta az országot.

A kereszténydemokrata képviselõcsoport vezetõje a költségvetési törvénynek a pártok támogatását érintõ módosítását ismertetve kifejtette: a 2010-es elõirányzat, amely a választási eredmények alapján módosult, 2 milliárd 548 millió forint. Az elsõ öt hónapban ebbõl 1 milliárd 60 millió forintot fizettek ki, míg a ki nem utalt támogatás a hatodiktól a tizenkettedik hónapig 1 milliárd 486 millió forint. Ennek a tizenöt százaléka pontosan 223 millió forint, ennyivel kapnának kevesebbet a pártok az év hátralévõ részében, azaz a csökkentett összeg, 1,263 milliárd forint lesz.

Forrás: MTI, kdnp.hu