Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Készül az õszi önkormányzati választásokra a KDNP

Share Button
Az országgyûlési választásokhoz hasonlóan a legtöbb településen Fidesz-KDNP-szövetség közös jelöltet indít az õszi önkormányzati választásokon, néhány helyen azonban a Kereszténydemokrata Néppárt önállóan állít jelöltet – jelentette be Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje a képviselõcsoport Lakiteleken tartott hétvégi ülésén. Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz országos választmánya Tarlós Istvánt, a párt fõvárosi frakcióvezetõjét, hogy a Fidesz-KDNP- szövetség fõpolgármester-jelöltje legyen az õszi önkormányzati választáson – tudatta budapesti sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezetõ alelnöke.
<--more-->
A kereszténydemokrata képviselõcsoport tagjai hétvégi frakcióülésükön az õszi önkormányzati választásokra való felkészülésrõl és az õszi ülésszak parlamenti munkájával kapcsolatos kérdésekrõl tárgyalnak.
    
Harrach Péter elmondta, hogy az õszi önkormányzati választásokon a legtöbb helyen együtt indul a Fidesz-KDNP-szövetség, ugyanakkor néhány helyen külön méretik meg magukat kereszténydemokrata jelöltek. A frakcióvezetõ konkrét települések említése nélkül azt mondta, úgy ítélték meg, így eredményesebben szerepelhetnek a választásokon.
    
Harrach Péter hangsúlyozta: a két párt megállapodása alapján minden megyében kell lennie KDNP-s jelöltnek, van ahol egy, van ahol három kereszténydemokrata politikus lesz befutó helyen.

Harrach Péter arról is beszámolt, hogy képviselõk találkoztak a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselõivel, a találkozón áttekintették az aktuális kérdéseket és az együttmûködés jövõbeni lehetõségeit.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a kereszténydemokraták alkalmasnak tartják-e Kövér Lászlót az Országgyûlés elnöki posztjára a KDNP frakcióvezetõje úgy fogalmazott: politikai tapasztalata, illetve jogászi végzettsége és törvényismerete alkalmassá teszi a házelnöki poszt betöltésére a fideszes politikust. A KDNP-frakció támogatni fogja Kövér László házelnökké történõ megválasztását – jelentette ki a KDNP képviselõcsoportjának vezetõje. Harrach Péter megjegyezte: a Kereszténydemokrata Néppártnak hagyományosan jó a kapcsolata Kövér Lászlóval.

kdnp.hu