Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Sajtótájékoztató a pártok támogatásának csökkentésérõl

Share Button
Harrach Péter a KDNP parlamenti frakciójának vezetõje arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy a politikai elitnek magán kell kezdenie a takarékoskodást.
 
 Sajtótájékoztató a pártok támogatásának csökkentésérõl
 
<--more-->
-A cél az államháztartási hiány csökkentése, a kiadások lefaragása. A pártok támogatásának csökkentése szerepelt Orbán Viktor 29 pontos akciótervében. Minden választást követõen szükséges a költségvetési törvény módosítása, amit a pártok eredményeinek arányában korrigálni kell. Ennek a korrigált összegnek a 15 százalékos csökkentésérõl szóló törvényjavaslatot, az országgyûlés elfogadta. (A törvényjavaslatot Lázár János a Fidesz és Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje terjesztette elõ.)

A Fidesz 153 millió, az MSZP 116 millió, a KDNP 38 millió forinttal kevesebb forráshoz jut az államkasszából. Így a Fidesz támogatása 870 millióra, az MSZP-é 656 millióra, a KDNP-é 213 millióra csökkent. A Lehet Más a Politika 123,6 millió, a Jobbik 222 millió forintos támogatást kap. Kérdés, hogy jelentõs összeg-e ez a költségvetésben? A pártok mûködését támogatni kell, és megõrizni a függetlenségüket, a központi forrás célja, kivédeni az egyéb pénzek ( szponzorok) megjelenését. A javaslatot minden párt támogatta, hiszen országos érdek a kiadások csökkentése. – fogalmazott a frakcióvezetõ.


B.E.