Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Hasznos és eredményes volt az elmúlt két hónap

Share Button
Hasznosnak és eredményesnek ítélte Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje az elmúlt két hónap parlamenti munkáját az MTI-nek adott, ülésszakot értékelõ interjújában. „Igazi nemzeti vágta volt az elmúlt két hónap a magyar parlamentben” – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus, aki kiemelte: nem volt szükség száznapos türelmi idõre, nagy ütemben és energiával végezték a munkát.
<--more-->
Sikerült bebizonyítani, hogy üres kasszával is lehet olyan törvényeket hozni, amik jelentõsen befolyásolják a polgárok életét és a nemzet egészének jövõjét. Vannak olyan dolgok, amiket pénz nélkül is el lehet és el is kell intézni – mondta a KDNP alelnöke.
    
Harrach Péter kiemelkedõ fontosságúnak nevezte az eddig elfogadott jogszabályok közül a kettõs állampolgárságról és a nemzeti összetartozásról hozott törvényt, és kitért a rendészeti területen alkotott törvényekre is, a „három csapásra”, illetve szabálysértéssel kapcsolatos módosításokra. Megemlítette az oktatás területén hozott kisebb változtatásokat, és a fontos módosítások között beszélt a médiavilág szabályozásáról szóló törvénycsomagról. Az igazságosság szempontjait érvényesíti a bankadó, amelynek lényege, hogy nem a munkavállalók vállára kerül ismét a teher, hanem ott próbál bevételt realizálni, ahol a nyereségek nagyok – fejtette ki.
    
A KDNP frakcióvezetõje megjegyezte: bár a tempó az ellenzéket meglepte, de a kormánypárti képviselõk erre fel voltak készülve, mint ahogy a pártszövetség támogatói is ezt várták.
    
A kereszténydemokrata politikus kiemelte a KDNP-s politikusok által felügyelt területek tevékenységét a kormányon belül, így a nemzetpolitika miniszterelnök-helyettesi, az oktatás, a szociális és az egyházi ügyek államtitkári szintû irányítását, valamint a honvédelmi és igazságügyi tárcánál tevékenykedõ parlamenti államtitkárokat.
    
A Fidesszel való együttmûködésrõl azt mondta, hogy jól mûködnek az egyeztetés fórumai: a frakcióelnökség, az együttes frakcióülések. Õsszel pedig együttes, kihelyezett frakcióülésen tekintik át az elkövetkezõ idõszak feladatokat.
    
Harrach Péter a 36 tagúra bõvült KDNP-frakció munkájával elégedett. Mint mondta, a képviselõcsoport összetétele szerencsés, minden szakterületen képviseltetik magukat, minden bizottságban tudtak képviselõket küldeni. A képviselõk jó színvonalú munkát végeznek – értékelt a KDNP-s politikus.
    
A frakcióvezetõ az õszi ülésszakról elõzetesen elmondta: az õsz már a kormányzati elõterjesztések ideje lesz. Elsõsorban a gazdasági kérdésekre fog a kormányzat koncentrálni, a második gazdasági akcióterv részletei mellett a jövõ évi költségvetés elõkészítése határozza meg a munkát. A KDNP-nek az a szándéka, hogy azok – az elsõsorban a társadalmi kérdéseket érintõ – területek erõsödjenek meg, amelyek képviseletét kiemelten fontosnak tartják. Emellett a munkavállalók és a kisemberek érdekeinek védelme, a közösségek megerõsítése jelentõs hangsúlyt kapnak majd a KDNP-s politikusok megszólalásaiban.

kdnp.hu