Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Mindennél fontosabb a létrejött centrális politikai erõ

Share Button
Önálló KDNP-képviselõjelölti lista lehet, de önálló polgármesterjelöltet a Fidesz jelöltje ellen nem lehet indítani vagy támogatni – mondta el Harrach Péter, a KDNP alelnöke az MTI-nek azután, hogy több helyen olyan híradások jelentek meg, nem sikerül a polgármesterjelöltségrõl megegyezni Érden és Vácott. Harrach Péter kiemelte: mindennél fontosabb a létrejött centrális politikai erõ, amelyik képes végre megteremteni a nemzeti egységet.
<--more-->
A KDNP gyakorlatában eddig mûködött az a megoldás, hogy a vezetés felelõs döntéseit a helyi szervezetek elfogadják. Nem volt szükség olyan más pártoknál gyakori lépésekre, mint a feloszlatás. Abban bíznak, hogy ez a jövõben is így lesz – tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.

Arra a felvetésre, hogy ha ez mégsem így lenne, úgy válaszolt: nem lesz könnyû elfogadni azt a helyzetet, ha a helyi szervezetek másként viszonyulnak ehhez mint eddig, és az átgondolt irányelveket nem veszik figyelembe. Ez egy új helyzet lesz, amelyet új döntésnek kell követnie. Hozzátette: várhatóan hétvégéig minden eldõl. A vitás helyszínek közül Érd kapcsán megjegyezte: formailag minden rendben van, mert a KDNP ott nem indít önkormányzati jelöltet, és polgármestert sem. Néhány KDNP-s úgy gondolta, hogy elindul, egyéni döntést hozva, függetlenként vagy civil szervezet támogatásával.
    
Harrach Péter kiemelte: mindennél fontosabb a létrejött centrális politikai erõ, amelyik képes végre megteremteni a nemzeti egységet. A párt frakcióvezetõje úgy fogalmazott: a Fidesz és a KDNP együttmûködését a felelõsség és a kölcsönös tisztelet jellemzi. A helyi szervezetek szintjén is, az esetek elsöprõ többségében sikerült megegyezni a jelöltek személyében. Harrach Péter közlése szerint tíz alatt van azon települések száma, ahol szétválasztották a listákat és külön Fidesz és külön KDNP-lista lesz.

Forrás: MTI – kdnp.hu