Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Szobi városnapok

Share Button
Tízedik alkalommal tartották meg a Szobi Városnapokat, hiszen tíz éve nyerte el a település a városi rangot. A háromnapos rendezvénysorozat megnyitóján részt vett Harrach Péter körzeti képviselõ, aki beszédében hangsúlyozta, hogy Remitzky Zoltán már akkor is Szob polgármestereként dolgozott, és nagyon sokat tett azért, hogy a település megkapja a városi címet. Többek között szólt arról, hogy akkor is teljesítenünk kell a feladatainkat, ha a körülmények nem a legideálisabbak. „Az ünnep a városért szól, amit folyamatosan építeni kell, de ebben a munkában nem az intézmények, hanem az emberek a legfontosabbak.” A képviselõ azzal zárta szavait, hogy a fejlõdõ kisvárosok, szolgálják a nemzet épülését.
 
 Szobi városnapok
 
(Átépül a templom és az iskola elõtti fõtér, díszkõ burkolattal, fasorral, szoborral, és padokkal, megújul a városháza homlokzata, és akadálymentesítik az intézmények egy részét.)

A város és a környékbeli települések lakói válogathattak a Városnapok számtalan programjából, könnyûzenei koncerteket, néptáncot és muzsikát, vagy településtörténeti elõadást láthattak-hallhattak, kiállításokon, bemutatókon, sportrendezvényeken vehettek részt. A programsorozat része volt a Kistérségi Családsegítõ és Gyermekjóléti Központ megújult épületének átadása, amelyen Harrach Péter is megjelent.

B.E.