Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Különösen szemtelen szocialista vádaskodás

Share Button
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint különösen szemtelen az MSZP választmányi elnökének vádja azok után, hogy a szocialisták kormányzásuk legelején elvették az emberektõl a támogatott forinthiteleket, s arra kényszerítették a lakáshitelt felvevõket, hogy devizában adósodjanak el. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje közleményében megerõsítette, hogy az elkövetkezõ hónapokban több törvényjavaslatot nyújt be a pártszövetség a hitelesek megsegítésére.
<--more-->
Harrach Péter közleményében kiemelte: a szocialisták kormányzásuk legelején az államilag támogatott forinthitelek helyett arra kényszerítették a lakáshitelt felvevõket, hogy devizában adósodjanak el. Ezzel lehetõvé tették azt a káros folyamatot, hogy devizahitelbõl vagy magas kamatú forinthitelbõl próbálják megoldani az emberek a lakásproblémájukat. Ezen tények ismeretében különösen szemtelen Simon Gábor, a szocialisták választmányi elnökének szombati nyilatkozata, amelyben a jelenlegi kormányt vádolja a devizahitelesek cserbenhagyásával. A kereszténydemokrata frakció vezetõje hozzátette: a Gyurcsány-kormány által szabadjára engedett devizahitel-kihelyezésbõl mára több százezer családot fenyegetõ helyzet alakult ki, amelyet a Fidesz-KDNP-kormánynak kezelnie kell.

A Fidesz-KDNP javaslatcsomagjából a következõ hetekben-hónapokban törvényjavaslatok lesznek, amelyekben megtiltanák az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerzõdésmódosítást, az önkényes kamatemelést, elõírnák a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes elõtörlesztés lehetõségét. Kérelem esetén öt évvel automatikusan meghosszabbítható lenne a futamidõ, az adóstól az aktuális piaci értéknél többet nem követelhetnének a bankok, fizetésképtelenség esetén nem kérhetnének büntetõkamatokat és más extra díjakat.

Forrás: MTI
kdnp.hu