Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Kosdi fórum Bogár László közgazdásszal

Share Button
Kosdi fórum Bogár László közgazdásszalA kosdi KDNP szervezésében lakossági fórumot tartottak, amelyen vendégként megjelent Harrach Péter körzeti képviselõ, a KDNP frakcióvezetõje, Õry Zsolt a KDNP Pest megyei elnöke, és Bogár László közgazdász.
<--more-->
A rendezvényt dr. Pécsi Kálmán a KDNP helyi szervezetének elnöke nyitotta meg. Ezt követõen Bogár László elõadását hallgathatták meg az érdeklõdõk. A közgazdász, egyetemi tanár azzal kezdte, hogy a magyar társadalom mély válságban van, amelynek kezelésére átfogó nemzetstratégia, és közös cselekvés szükséges.

– A politikailag korrekt beszéd ránk kényszerítése azt is kizárja, hogy nevén nevezzük a problémákat. Amely közösség képtelen az elemi létérdekeit felismerni és képviselni azt elsepri a történelem. – fogalmazott. Megoldásként azt vetítette elõre, hogy a nemzet lelki, erkölcsi szellemi talapzatát meg kell szilárdítani, a népességfogyást és a nép egészségének romlását megállítani, és megfordítani, a megszorítások lezárásával az emberek anyagi, és gazdasági igényeit kielégíteni.

-A globális hatalom két pénzszivattyúja gyengíti az országot, az adósságszolgálat és a költségvetési támogatást élvezõ multinacionális vállalatok. Az adósság visszafizetése megoldhatatlan. Az elmúlt 35 évben az eredetileg felvett tõke 25-szörösét fizettük vissza, miközben egyre csak nõ a hitelállomány. A felvett pénz, egy esettõl eltekintve, mindig a korábbi hitelek törlesztésére szolgált. A következõ három évben tízezermilliárd forintot kell adósságszolgálatra fordítanunk, ez fejenként egymillió forint. – számolt a közgazdász.

Végül kitért arra, hogy az új kormány a választáson elért nagy többségét arra használhatja fel, hogy a problémák felszámolásához szükséges nemzetstratégiát, megalkossa és végrehajtsa. Mint mondta, nagy nemzetépítõ munka vár ránk.

Ezt követõen Õry Zsolt szólt néhány szót a közelgõ önkormányzati választásokról.

Harrach Péter felszólalásában többek között kiemelte a parlamenti választások a Fidesz-KDNP számára, felhatalmazást adtak az ország sorsát meghatározó döntések meghozatalára.

A kosdi KDNP fórumát követõ napon, a helyi választók elõtt bemutatta programját Horhi József a Fidesz által támogatott polgármester jelölt, és képviselõjelölt társai. A rendezvényen megjelent Harrach Péter körzeti képviselõ.

Brockhauser Edit