Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Csõvár, megújult a mûemlék templomhoz vezetõ út, és a temetõ díszkerítése

Share Button
A település evangélikus templomának környezete uniós forrásból újult meg. A gyülekezet a „mûemlékek megközelítésére” kiírt uniós pályázaton nyert 11,2 millió forintot. A pénzbõl új, díszburkolatos út épült a templomhoz és a szomszédos temetõhöz, kandeláberes díszvilágítással, valamint parkoló és gyülekezõtér, illetve 100 méteres díszkerítés.

Csõvár, megújult a mûemlék templomhoz vezetõ út, és a temetõ díszkerítése  
<--more-->
Az istentiszteleten vendégként igét hirdetett Dr. Szebik Imre az Északi Evangélikus Egyházkerület nyugalmazott püspöke. Ezt követõen ünnepi közgyûlést tartottak a templomban, ahol beszámoltak a pályázat, és az elvégzett munka részleteirõl. Az eseményen többek között felszólalt Harrach Péter a körzet országgyûlési képviselõje.

Mint elmondta, sokfelé járt már a világban, de csak kevés helyen látott hasonló egységet, amely itt Csõváron megvalósult, az önkormányzat és az egyház között. A település jól szervezett, köszönhetõen a polgármesternek, és a fiatal, tettre kész lelkésznek, aki jó partner abban, hogy létrejöjjön ez az egység. Harrach hozzátette meg kell becsülni Csõvár fejlõdését, ismerve a kistelepülések nehézségeit.  

B.E.