Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Váci kereszténydemokraták fóruma

Share Button
Lakossági fórumon bemutatkoztak a váci kereszténydemokrata néppárt képviselõjelöltjei, a rendezvényen meghívottként részt vett Harrach Péter a párt frakcióvezetõje. Felszólalásában kiemelte, közös cél a nemzeti- a szövetségi- és a városi politikai egység megteremtése.
 
Váci kereszténydemokraták fóruma 
 
<--more-->
– Az áprilisi gyõzelem megadta a nemzeti együttmûködés megteremtésének lehetõségét. Ez pedig egy új világ születését ígéri. Mindehhez a Szövetség egységére volt szükség. Nincs magányos Fidesz és nincs magányos KDNP, csak Szövetség van. A két párt felelõssége közös, egymásra utaltsága nyilvánvaló. Ma egy igazodási pont van, a miniszterelnök és az általa megfogalmazott politikai törekvések.

Vácon rossz megoldás született. Ennek oka, hogy hiányzik a felelõs, egységteremtõ vezetõ. Ezért nem jött létre a megfelelõ megoldás, a közös indulás. Viszont sikerült elkerülni a legrosszabb megoldást, a Szövetség csonkolását, az egyik párt teljes lenullázását.

A jövõ feladata a KDNP-re, mint a legnagyobb létszámú és legkomolyabb tagsággal bíró váci politikai szervezetre hárul, a választás után újra kell építeni a Szövetség egységét. – mondta el többek között Harrach.

A színvonalas mûsoros program nagy érdeklõdés mellett zajlott.

B.E