Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

„Egy település egy családért” Dunaszentmiklóson

Share Button
A KDNP által elindított „Egy település egy családért” mozgalomhoz csatlakozott a Tatai önkormányzat, Michl József polgármester vezetésével, amelynek keretében a dunaszentmiklósi földcsuszamlás miatt hajléktalanná vált Hermann családnak új lakóházat építenek.
 
„Egy település egy családért” Dunaszentmiklóson 
 
<--more-->
A tavaszi esõzések miatt a dunaszentmiklósi löszfal megcsúszott, a falu bevezetõ útja elmozdult és megtört, a közelében lévõ lakóházak megsérültek. Hermann Sándorék háza összedõlt. Az összefogásnak köszönhetõen megvalósuló új épület, könnyûszerkezetes, és energiatakarékos lesz, amelynek fûtéstechnikáját a közelben élõ holland üzletember biztosította. Több cég és magánszemély is csatlakozott támogatóként az újjáépítéshez. A lakóház még nem készült el, de a legmagasabb pontja már igen, így megtartották a bokrétaünnepséget. Remélhetõleg a család még idén beköltözhet.
 
Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje köszöntõjében többek között elmondta, hogy a helyi közösségek összefogása és értékteremtése nélkül nem épülhet egészséges társadalom. Sajnos természeti és ipari katasztrófák is sújtják az országot, a tragédiák kezelése és a helyreállítás a kormány és a helyi települések közös feladata.

B.E.