Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Közösen jelöl legfõbb ügyészt a Fidesz-KDNP szövetség

Share Button
A Fidesz-KDNP frakciószövetség közös legfõbbügyész-jelöltet állít – mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje újságíróknak azután, hogy az államfõnél járt a Sándor-palotában. Tájékoztatása szerint a találkozón több név is szóba került. Hozzátette: úgy látja, az államfõ a végsõ döntését még nem hozta meg a legfõbb ügyész személyét illetõen.
<--more-->
Harrach Péter azt mondta: mivel több személy is szóba került lehetséges jelöltként, a velük való egyeztetés, a véleményük kikérése, a szándékuk ismerete fontos. Arra a kérdésre, hogy mikorra nevezi meg a frakciószövetség a jelöltjét, Harrach Péter azt válaszolta, ez november vége felé biztosan megtörténik
   
Mint mondta: a találkozón szóba kerültek az államfõ alkotmány-elõkészítõ eseti bizottságnak átküldött, az új alkotmányhoz megfogalmazott javaslatai is. Mint mondta, a KDNP fontosnak tartja egyebek közt a család szerepének megerõsítését.
   
Az államfõ minden parlamenti párt képviselõjét a Sándor-palotába várja. A KDNP frakcióvezetõje elõtt Balsai István, a Fidesz frakcióvezetõ-helyettese járt nála.
   
Kovács Tamás jelenlegi legfõbb ügyész mandátuma december 13-án, 70. életévének betöltése miatt jár le.

kdnp.hu
Forrás: MTI