Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Európa és Magyarország sorsa közös

Share Button
A kis- és középvállalkozások helyzetének javítását és a romaintegrációt emelte ki a magyar uniós elnökség feladatai közül Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje. A kereszténydemokrata politikus reményének adott hangot, hogy a félév végén valóban egy erõs Európa kormányrúdját adják majd át, s azok a célok és hangsúlyok, amelyeket megfogalmaztak, megvalósulnak, illetve érvényesülnek, valamint abban is bízik, hogy halkabb lesz a hangjuk azoknak, akik az idõszak kezdetén a médiatörvény kapcsán keltett hisztériával súlyos károkat okoztak Magyarországnak.
<--more-->
„Európa és Magyarország sorsa közös, Európa szekere is kátyús úton halad, de mi kátyúink mélyebbek, és az út egyik oldalán sûrûsödnek” – jelentette ki Harrach Péter. Hozzátette: a kontinensnek és Magyarországnak is megújulásra van szüksége, ez pedig célratörõ és bátor vezetõt igényel.
    
A kereszténydemokrata politikus reményének adott hangot, hogy a félév végén valóban egy erõs Európa kormányrúdját adják majd át, s azok a célok és hangsúlyok, amelyeket megfogalmaztak, megvalósulnak, illetve érvényesülnek.
    
Harrach Péter fontosnak tartotta, hogy az uniós elnökségi program az emberi tényezõre épül.
    
A korábban megfogalmazott négy célkitûzés közül az elsõ – a növekedés és foglalkoztatás – olyan hosszú távú kezdeményezéseket tartalmaz, amelyek meghatározóak az említett megújulásban, és irányváltásban.
    
Ezek közül kiemelte a kis és középvállalkozások helyzetének javítását. Jó lenne, az esélyegyenlõséget itthon is javítani a multinacionális vállalatokkal szemben.
    
Külön szólt a demográfia és a családpolitika hatásáról a foglalkoztatásra. „Naivitás lenne azt hinni, hogy félév elég arra, hogy a liberálisok családbarátokká váljanak, de ha egy lépést teszünk ebbe az irányba, az is elég lesz” – mondta Harrach Péter.
    
A KDNP frakcióvezetõje a romaintegrációról azt mondta, hogy kezelése a Gyurcsány-korszakban kudarcot vallott. A kérdés fontossága feltételezi az empatikus és normakövetésre ösztönzõ megközelítést – mutatott rá, hozzátéve: a jelenlegi magyar vezetéstõl ez várható.
    
Harrach Péter azt mondta, még egy reménye van az elnökség idejére; az, hogy halkabb lesz a hangjuk azoknak, akik az idõszak kezdetén a médiatörvény kapcsán keltett hisztériával súlyos károkat okoztak Magyarországnak.

Forrás: MTI, kdnp.hu