Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

“Szembe kell nézni a problémákkal” – Harrach Péter az Inforádió Aréna címû mûsorában

Share Button
A cigányság felzárkóztatása azért vallott kudarcot az elmúlt években, mert nem a tényleges igények, hanem az elvi állásfoglalások mentén próbálták megvalósítani – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetõje az InfoRádió Aréna címû mûsorában. A politikus arról is beszélt, hogy az új alaptörvényben hangsúlyozni kell egyebek mellett a házasság és a család védelmét. A roma integráció az egész társadalmat érintõ feladat, amelyben az elmúlt nyolc évben nem volt jelentõs elõrelépés, részben azért, mert sok problémát tabuként kezeltek. A jövõben ezekkel mindenképpen szembe kell nézni – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetõje az InfoRádió Aréna címû mûsorában.
<--more-->
Harrach Péter szerint a kudarc oka a dogmatikus megközelítés volt, az, hogy az integrációt nem a tényleges igények alapján próbálták véghezvinni, hanem az elvi állásfoglalások mentén. A politikus példaként az oktatást említette, ahol, mint mondta, a felzárkóztatást is szegregációnak bélyegezték.

A probléma megoldásához empatikus megközelítés szükséges, ezzel párhuzamosan pedig ösztönözni kell a normakövetõ magatartást – fûzte hozzá a KDNP frakcióvezetõje.

Az Alkotmány tervezetével kapcsolatban Harrach Péter arról beszélt: a koncepciót alapos egyeztetés és elõkészítés után dolgozta ki a KDNP-s Salamon László vezette bizottság, amelyben megjelenik minden, a párt számára fontos elem.

Ilyen egyebek mellett a házasság és a család védelme, ennek az elvnek azonban talán a szövegben olvashatónál is nagyobb hangsúlyt kellene kapnia – magyarázta a politikus. Az alaptörvényben meg kell jelennie a magyar nemzet közösségének, valamint a történelemnek, és az ahhoz kapcsolódó eszmeiségnek, a kereszténység történelemformáló szerepének – fûzte hozzá a KDNP parlamenti frakciójának vezetõje.

Forrás: Inforádió