Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter reagált a “Szabad Vasárnap” tervezetével kapcsolatos felvetésekre

Share Button
Határozottan cáfoljuk, hogy bevételkiesést generálna a szabad vasárnap bevezetése. A VOSZ erre vonatkozó adatai véleményem szerint légbõl kapottak – nyilatkozta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje.
<--more-->
Ténykérdés, hogy üzleti szempontból a hét legjobb bevételeit a pénteki és a szombati napokon könyvelik el a kereskedõk, ezért sem reális, hogy a vasárnapi zárva tartás komoly anyagi veszteséggel járna.

Engedje meg, hogy idézzek egy multinacionális cég felsõ vezetõjének levelébõl: “Ha évente 100 liter tejet fogyasztok, vagy 1 LCD TV-t vásárolok, akkor ez nem függ attól, hogy heti 6 napon vehetem meg a szükséges tejet, vagy televíziót, vagy 7 napon. Így is ugyanannyira lesz szükségem. (.)

Abszolút tévesnek ítélem meg azt a megközelítést, hogy heti 1 nap zárva tartással minden ember kevesebbet fog enni, inni, ruházkodni. (.) A vasárnapi zárva tartással semmi különös változás nem történne, csupán az emberek vásárlási szokásaikat szerveznék át.”

Ne felejtsük el, hogy a most morgolódó multinacionális cégek az állami támogatások 93 százalékát vitték el akkor, amikor a kis- és középvállalkozások foglalkoztatták az emberek 72 százalékát! Ezen javaslatunk amellett, hogy a kis üzletek súlyos versenyhátrányát igyekszik kiküszöbölni, arról is szól, hogy 100 ezer ember a családjával lehessen a hét utolsó napján.