Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Legfontosabb a foglalkoztatás bõvülése

Share Button
A foglalkoztatás növelését emelte ki a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje az Új Széchenyi Terv pénteken  megfogalmazott céljai közül, az MTI-nek nyilatkozva. Harrach Péter szerint ez a cél az egyén és a társadalom szempontjából egyaránt fontos. A KDNP támogatja a tervben megfogalmazott mindhárom célt – a GDP-arányos államadósság csökkentését, a gazdasági növekedés beindítását és a foglalkoztatás növelését – mutatott rá a kisebbik kormánypárt frakcióvezetõje, hozzátéve: ezek közül keresztényszociális, a társadalmi célokat kiemelten kezelõ pártként, a foglalkoztatás bõvülését tartják a legfontosabbnak.
<--more-->
Mint mondta, a foglalkoztatás bõvülése a gazdasági növekedésen keresztül valósítható meg. Harrach Péter az egyén és a társadalom szempontjából egyaránt fontosnak tartotta a munkahelyek számának növelését, s mint kiemelte: nem elhanyagolható szempont, hogy Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatottság az unión belül. A foglalkoztatás szintje és a demográfiai helyzet az a két, hosszú távon ható erõ, amely a nyugdíjrendszer és a társadalom jövõjét befolyásolja – jegyezte meg a KDNP frakcióvezetõje, aki kitért arra is, hogy a terv meghirdetése illeszkedik abba a megújulási programba, amely a választások után kezdõdött el Magyarországon.

Harrach Péter utalt az elsõ Orbán-kormány indított elsõ Széchenyi Tervre, amelynek eredményeként erõsödött a gazdasági növekedés, s jótékony hatása volt az idegenforgalomra is. Reményének adott hangot, hogy ez a gazdaságélénkítõ program is hasonló pozitív hatást fejt majd ki.

Forrás: MTI, kdnp.hu