Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter sajtótájékoztatója az elmúlt nyolc hónap kormányzati munkájáról

Share Button
A KDNP frakcióvezetõje azzal kezdte beszámolóját, hogy 2011-ben új korszak kezdõdött, a reménytelenség korát felváltotta a remény kora.
– A csõd elõtti állapotban lévõ ország, a korrupcióval fertõzött közélet, egyszóval a rendezetlenség jellemezte a reménytelenség korát. Mire alapozzuk a reményt? Megfogalmaztuk azokat az értékeket, amelyek mentén a határozott intézkedéseket hozzuk.
A reménytelenséget felváltotta a remény kora 
<--more-->
Ugyanakkor a kormány törekvéseit ideológiai, politikai, és gazdasági síkon is támadják. Az ideológiai támadásokat azok az ultra liberálisok indítják, akik nemzetközi elvbarátaikkal együtt kritizálják a hagyományos értékrend, és a rendezett világ céljait, ezzel nagy hátrányt okozva Magyarországnak. Politikai ellenfeleink fellépését a választási vereség motiválja. A gazdasági síkon támadók, a bankadó és a különadó miatt tesznek panaszt Brüsszelben, de azt elfelejtik, hogy az állami támogatások, és adókedvezmények 93 százalékát a multinacionális vállalkozások kapták meg, miközben a munkahelyek több mint 70 százalékát a magyar kis és középvállalkozások biztosítják. – fogalmazott a frakcióvezetõ.

A konkrét kormányzati intézkedéseket említve elsõként a nemzetpolitikai törvények említette, amelynek kapcsán megkerülhetetlen kérdés, hogy az állampolgárság megadásával együtt a szavazati jogot is biztosítani kell. Mint elmondta az állampolgár egyenrangú, legyen az határon innen vagy túl.

– A családi adózás bevezetésével a KDNP régi terve valósult meg. A törvény magában hordozza a KDNP véleményét arról, hogy a családnak nincs alternatívája. A család a gyermek egészséges fejlõdése és a társadalom egésze szempontjából is fontos. – hangsúlyozta Harrach. Beszélt a bankadóról, amelyet a ránk kényszerített hiánycél miatt kellett bevezetni, viszont a korábbi kormányzattal ellentétben, most nem a kisemberekre hárították a terheket. A magánnyugdíj pénztárakból történõ átléptetés kapcsán azt emelte ki, hogy az állami nyugdíjrendszerbõl elvont pénzek, annak fenntarthatóságát veszélyeztették.

– A nyugdíjrendszer fenntarthatóságának egyik alapja a munkahelyteremtés. Ide kapcsolódik a segélyezés feltételeinek megváltoztatása is, említve az iskoláztatási támogatás, és a munkanélküliségi ellátás átszervezését. Ez utóbbi akkor léptethetõ életbe, ha mindenki kap legalább egy munkaajánlatot, legyen az akár közmunka. A feltétel nélküli segélyezés a dekadens életformát táplálja. – tette hozzá.

A médiatörvényrõl is szólt a politikus, amelynek sajtóbeli túlreagálása, különösen nemzetközi szinten, súlyos károkat okoz hazánknak. Úgy véli, médiakáosz helyett valódi médiaszabadság kell, amely biztosítja a gyermekek, és a közerkölcs védelmét, továbbá segít kiszûrni a szélsõséges megnyilvánulásokat.

Végül beszélt a KDNP elõtt álló feladatokról, amelyek az uniós elnökség munkái mellett az alkotmányozás megvalósítása, a szabad vasárnap program végig vitele, az oktatási reform bevezetése, vagyis a hagyományos keresztény-demokrata értékek képviselete a kormányzati munkában.

Brockhauser Edit