Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter közleménye

Share Button
Cáfolta a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje, hogy a kisebbik kormánypárt ne támogatná Hoffmann Rózsa felsõoktatási tervezetét. Harrach Péter közleményében azt írta: Hoffmann Rózsát az utóbbi idõben számos igazságtalan támadás érte, s eljött az ideje hogy ennek véget vessenek. Olyan hangok is hallatszottak, hogy már a KDNP sem támogatja Hoffmann Rózsa tervezetét, ez nem igaz.
<--more-->
Harrach Péter kiemelte: az oktatási államtitkár kiváló szakember, és értékcentrikus gondolkodású politikus, elgondolásai alkalmasak arra, hogy a magyar oktatásügy visszaszerezze megérdemelt jó hírét.

A KDNP frakcióvezetõje kitért arra is, hogy a felsõoktatás problémáinak kezelése sok érdeket sért, az ellenállás érthetõ, a szakmai vélemények különbözõsége is természetes, és a további vita is indokolt. A szakmai köntösbe öltöztetett személyes indíttatású támadások viszont megengedhetetlenek. Megjegyezte: a közoktatásban uralkodó állapotokért a korábbi liberális oktatáspolitika a felelõs, ezért szerinte szerencsés lenne, ha annak képviselõi nem osztanának tanácsokat.

Forrás:  kdnp.hu / mr1-kossuth.hu