Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Az Orbán beszéd fõ üzenete a megújulás volt

Share Button
Az elmúlt kilenc hónap bátor kormányzati lépéseit, a nyugdíjrendszer megmentését és az adórendszer átalakítását emelte ki a miniszterelnök hétfõi országértékelõ beszédére reagálva a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje. Harrach Péter úgy fogalmazott: a kormányfõ kettõs szerepben mutatkozott be, a romeltakarító és veszélyre figyelmeztetõ, illetve a távlatokat és irányt mutató szerepben.
<--more-->
A legfõbb veszélyt szerinte az államadósság mértéke, illetve az a véget nem érõ válság jelenti, ami különösen az eurózónán kívülieket fenyegeti. Kiemelte: amikor a miniszterelnök a veszélyeztetett országról beszélt, nem lehetett nem gondolni az elmúlt kilenc hónap „nagyon bátor kormányzati intézkedéseire”, amelyek ahhoz kellettek, hogy a veszélyhelyzetet elkerüljük. Ez a bátorság az adórendszer átalakítását és a nyugdíjrendszer megmentését célzó intézkedésekben mutatkozott meg.

Harrach Péter megjegyezte: azt is látják, milyen ellenerõk dolgoznak, hogy a talpraállítás megvalósítását akadályozzák. Kitért arra is, hogy a miniszterelnök beszédének másik alapvetõ gondolata, fõ üzenete a megújulás volt. E téren ugyan megmaradt az általánosságok szintjén, de a részletek egy hét múlva várhatóak. A kereszténydemokrata politikus megnyugtatónak és jó érzést keltõnek nevezte, hogy azokat a területeket érintette a kormányfõ beszédében, amelyek a KDNP számára is fontosak.

Forrás: MTI