Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter és Rubovszky György sajtótájékoztatója

Share Button
Harrach Péter és Rubovszky György egyetért azokkal a módosító javaslatokkal, amelyek értelmében vendéglátóhelyeken és munkahelyeken zárt helyiségben is rá lehetne gyújtani. Minden vendéglátó-ipari egységben és minden munkahelyen lehetõséget kell biztosítani arra, hogy zárt térben, másokat nem zavarva, akik úgy gondolják, hogy elszívnak egy szál cigarettát, azt megtehessék – mondta Harrach Péter budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve: a dohányzás káros, de a társadalom számára a fanatikus megoldások talán legalább annyira károsak. Az országgyûlési képviselõk sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, egyéni álláspontot képviselnek, nincs szó a Fidesz és a KDNP közötti ellentétrõl.
 
Harrach Péter és Rubovszky György sajtótájékoztatója 
 
<--more-->
– Nem szeretek füstös helyiségben vacsorázni, de ugyanúgy nem szeretem, ha megtiltják nekem, hogy utána elszívjak egy szál cigarettát – fogalmazott Harrach Péter. Kiemelte: a dohányzás rossz szokás, káros az egészségre, a nemdohányzókat védelem illeti meg. Mint mondta: azt is elfogadják, hogy a társadalmat jó irányba kell alakítani, formálni, de számukra fontos az emberi személy méltósága és az ebbõl fakadó szabadsága is. Ez pedig adott esetben azt jelenti, hogy rossz döntéseket is hozhatunk, mindenkinek joga van arra, hogy elszúrja az életét.

A KDNP frakcióvezetõje feltette a kérdést: mi a különbség a kábítószer, az alkohol és a cigaretta között? Szerinte a kábítószer-fogyasztás tilalmát továbbra is fenn kell tartani, az ugyanis személyiségkárosító hatású. Alkoholtilalom már volt a történelemben, de az nem vált be, mert a kulturált alkoholfogyasztás hozzátartozik az életünkhöz. Úgy véli: ha valaki például egy rendezvényen bemegy a szivarszobába, és rágyújt, az még nem biztos, hogy tüdõrákot fog kapni, ha mérsékelten teszi, az szerinte elfogadható, de semmiképpen sem mások zavarásával. Harrach Péter elmondta: a kérdésben lelkiismereti szavazás lesz, de ha a drasztikus tilalom lép életbe, õ azt személy szerint nem szavazza meg. Megjegyezte, a kérdés a frakcióülésen is szóba került, és mások is szóvá tették a javaslat egyoldalúságát.

Forrás: MTI