Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Több apró módosításra lesz szükség

Share Button
Harrach Péter szerint az új alkotmányról szóló normaszöveg több apró módosítására és néhány kiegészítésre lesz még szükség, pontosításra szorul például a tanítás szabadságáról szóló szövegrész, és szerepelhet az alaptörvényben a tényleges életfogytiglan kiszabásának lehetõsége is – olvasható a hétfõi Magyar Nemzetben.
<--more-->
A Kereszténydemokrata Néppárt országgyûlési képviselõcsoportjának vezetõje szerint a magyar iskolák világában nagy zûrzavart okozna, ha bármit korlátozás nélkül lehetne tanítani. Az alaptörvényben csak utalni kell erre, de az oktatási törvényekben már ki is kell fejteni a tanítás szabadságának kereteit – mondta Harrach Péter.

A szabad vasárnapról szóló KDNP-s javaslatról azt mondta: még tart az egyeztetés, a törvény a nyári szünet elõtt megszülethet. A legújabb kormányzati vélemények szerint a korlátozás valószínûleg csak a kereskedelemre vonatkozik majd, a termelõi, illetve szolgáltatói szektort nem érinti. +A törvénytervezetben tekintettel vagyunk a munkavállalók mellett a vásárlók érdekeire is, így az ünnepek elõtt, vagy az üdülõhelyeken szezonban bárhol nyitva lehetnek majd vasárnap a nagyobb üzletek is” – fejtette ki a KDNP frakcióvezetõje.

Forrás: MTI