Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Új korszak kezdõdik

Share Button
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõje szerint a késõbbi idõszak feladata lesz a családok és a szavazati jog kérdésének megoldása. Harrach Péter az Országgyûlésben napirend elõtt az alaptörvénybe bekerülõ új pontok közül a termõföld és a vízkészlet védelmét emelte ki. Úgy fogalmazott: új korszak kezdõdik, amelynek startköve az új alkotmány. Az alkotmányozásba mindenkit hívtak, aki nem vesz részt benne, magát zárja ki ebbõl az új korszakból.
<--more-->
A miniszterelnök felszólalására reagálva hangsúlyozta: civil szervezetek, független szakemberek, intézmények vezetõi mellett közel egymillió magyar ember mondott véleményt. Mint mondta, csak két párt maradt ki: az egyiknek nem volt mondanivalója az alkotmányról, a másik viszont néhány tévedést tartalmazó megjegyzést tett.
   
A családi szavazati joggal összefüggésben kevesen gondolták, amikor felvetõdött, hogy valóban benne marad a végsõ változatban. Az emberek véleménye szerint úgy tûnik kikerül a javaslatból, de ezzel a családok és a szavazati jog kérdése nincsen megoldva, ez a késõbbi idõszak feladata lesz. A vita értelmérõl szólva azt mondta, mivel a társadalom elöregedik, s a kampányban minden parlamenti párt az idõsek, nyugdíjasok szavazatára számít, gyakorlatilag kimarad a jövõ, a családok szempontja a diskurzusból, valamilyen módon ezt majd kezelni kell.
    
Kitért arra, hogy bekerül a javaslatba a termõföld és a vízkészlet megerõsített védelme, ez az a magyar emberek többségének igényével találkozik. Két olyan kincsünkrõl van szó, amit nem veszíthetünk el – hangsúlyozta a KDNP-frakció elsõ embere.
   
A tényleges életfogytiglani szabadságvesztésrõl azt mondta: ez egy kegyetlen büntetés, ezt mindenki látja, viszont sokkal kegyetlenebb az, amit az elítéltek elkövetnek. Harrach Péter szerint ennek az intézménynek a megerõsítése az emberek elsöprõ többségének a véleménye.
    
A kisebbik kormánypárt frakcióvezetõje annak a reményének adott hangot felszólalása végén, hogy az új alaptörvény a teljes nemzet, minden magyar ember alkotmánya lesz, még akkor is, ha két párt ebbõl kimaradt. Azt kívánom, hogy a képviselõk többségének szavazatával szülessen meg az új alkotmány, amely utat mutat a magyar jövõnek – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

kdnp.hu
Forrás: MTI