Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

A nyári szünet elõtt az Országgyûlés elé kerülhet a szabad vasárnapról szóló törvényjavaslat

Share Button
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetõje a Magyar Nemzetnek elmondta: a nyári szünet elõtt a parlament elé kerülhet a heti pihenõnapról szóló törvényjavaslat. A kormánnyal jelenleg folyó tárgyalások alapján az látszik körvonalazódni, hogy egyelõre csak a kereskedelem területén lép életbe a jogszabály, a termelés és a szolgáltatás területén késõbb módosulnak a rendelkezések.
<--more-->
Mint a lapnak nyilatkozó frakcióvezetõ szavaiból kiderül, hogy bármely kereskedelmi egység évi 12 alkalommal nyitva tarthatna vasárnap is. Ugyanakkor a családi vállalkozások, a 280 négyzetméternél kisebb boltoknál nem lenne korlátozás a hétvégén. Ezzel azt remélik a javaslat beterjesztõi, hogy csökken a versenyhátrányuk a kereskedõláncokkal szemben.

Harrach Péter a lapban vitatja a munkahelyek megszüntetésének veszélyét, mert a frakció szerint eddig is „túlfoglalkoztatták” a dolgozókat.

Április végére, május elejére alakulhat ki a kormány végleges elképzelése a szabad vasárnapról – közölték a Szatmáry Kristófnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdasági államtitkárának titkárságán Magyar Nemzettel. A lap a szerdai számában azt írja, hogy még folynak a háttérszámítások és a tárgyalások.

Forrás: MTI