Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ünnepélyes közgyûlésén

Share Button
Megkezdõdött az Európa a családokért, családok Európáért címmel a Családok Hete rendezvénysorozat Budapesten. A parlamentben jubileumi, ünnepélyes közgyûlését tartotta a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, amely 51, határon túli családszervezetet fog össze. A rendezvény alkalmával egy hétgyermekes erdélyi család állampolgári esküt tett a Szent Korona elõtt. A vendégeket köszöntötte Jakab István az Országgyûlés alelnöke, és Soltész Miklós, Szociális, család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár.
 
 Harrach Péter a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének ünnepélyes közgyûlésén
 
<--more-->
Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje meghívott elõadóként a határon túli családpolitikáról beszélt.

– A családokat érintõ problémák a globalizálódott világban hasonlóak. Az unióban egységes a jogrend, ami a családok életét befolyásolja, akkor is, ha a családpolitika nemzeti hatáskörben van. A Kárpát-medencében, függetlenül az országhatártól, közös kulturális hagyományt élnek meg a magyar családok. – fogalmazott a politikus. – Ma a családokra a legnagyobb veszélyt a neoliberális gondolkodás jelenti. – tette hozzá. Példaként említette az egynemûek kapcsolatának házasságra emelését, a drogliberalizációt, az élet kezdetének és végének védtelenségét, a közösségellenes, individualista gondolkodást. Kitért arra is, hogy a neoliberalizmus az emberi jogok mellé, nem sorakoztatja fel a kötelességeket. Beszélt a szabadság felelõsségérõl, a félre értelmezett esélyegyenlõségrõl, és a demográfiai problémákról.

– A határon túli magyar családszervezetek támogatása elsõsorban alapítványok segítségével valósítható meg. Idén Magyarország 11 milliárd forintot biztosít a határon túli magyar szervezetek számára oktatási – nevelési – együttmûködési célokra. – zárta szavait a frakcióvezetõ.

Brockhauser Edit