Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Harrach Péter a KDNP váci alapszervezetének gyûlésén

Share Button
A rendezvényen részt vett Vác város kereszténydemokrata polgármestere Fördõs Attila, aki bevezetõjében a város nehéz gazdasági örökségérõl, és a pénzügyi helyzet stabilizálásának legfontosabb lépéseirõl beszélt.
Harrach Péter a KDNP váci alapszervezetének gyûlésén 
 
<--more-->
Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje, a párt Pest megyei elnöke elõadásában azt fejtegette, hogy a KDNP miként tudja képviselni értékrendjét a szövetségben, és az országban. Beszélt a modern társadalmak problémáiról, a hagyományos értékek megvédésérõl, és az ezeket támadó neoliberális destruktív eszmék hatásairól.

-2010-ben elindult az ország megújítása, ennek elsõ és legfontosabb lépése az alkotmányozás. Az új alaptörvénybe a legfontosabb értékek kerülnek meghatározásra. – jelentette ki Harrach, majd beszélt azokról az álláspontokról melyeket a KDNP képvisel az alkotmányozás során.

-Újra kell építeni a középosztályt, a társadalom fenntartó erejét, ezért születtek a gyermeknevelést és gyermekvállalást erõsítõ, a segélyezés helyett a munkát támogató, illetve a kisvállalkozásokat segítõ törvények. – fogalmazott a politikus az eltelt idõszak kormánydöntései kapcsán. Érintette a „Szabad Vasárnap” törvénytervezetét, amely élénken foglalkoztatta a hallgatóságot. Végül válaszolt a megjelentek kérdéseire.

B.E.