Harrach Péter

KDNP országgyűlési képviselő

Töretlen a miniszterelnök bizalma az oktatási államtitkárban

Share Button
A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje úgy látja, hogy a miniszterelnök bizalma töretlen Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárban. Harrach Péter hétfõn az MTI kérdésére azt mondta, hogy az az irány, amit Hoffmann Rózsa képvisel, elfogadható a kormányfõ számára, csupán néhány módosításról van szó.
<--more-->
A KDNP-frakció elsõ embere szerint, ami a médiában a kormányfõ az államtitkárhoz intézett kritikájáról megjelent, „az néhány apró ténynek a felnagyításából és a tényeknek a helytelen értelmezésébõl fakadt”. Hozzátette: a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõcsoportja is egyöntetûen Hoffmann Rózsa mögött áll. Az oktatási államtitkár személyét hitelesnek, szakmailag és politikailag elfogadatónak tartják, és az általa követett irányvonal is megfelel a kereszténydemokrata elvárásoknak – fogalmazott Harrach Péter.

A múlt szerdai kormányülésen az MTI információi szerint a miniszterelnök azt kérte az oktatási államtitkártól, hogy új felsõoktatási koncepciót dolgozzon ki. A kormányfõ többi között a hatástanulmányokat és háttérszámításokat hiányolta. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak az új koncepció elkészítésére két hét áll rendelkezésére. A kormányszóvivõ az MTI kérdésére csütörtökön azt mondta, hogy a kabinet szerdán tárgyalta elsõ olvasatban a koncepciót, és májusban tárgyal majd arról ismét. Úgy fogalmazott, teljesen természetes, hogy a kormány nem elsõ lépésben dönt egy ilyen horderejû kérdésben, hiszen rendkívül összetett a magyar felsõoktatás jövõje. Ismertetése szerint hónapok óta tart a törvény kidolgozása, mivel sok szereplõt kellett asztalhoz ültetni, hogy mindenki hozzá tudja adni saját gondolatait.

Forrás: MTI